fredag, oktober 08, 2010

Dagen då pånyttfödelsen började

Denna fredag är en av Socialdemokratin i Sveriges viktigaste dagar och jag hoppas att vi i framtiden kommer att minnas denna dag som dagen då pånyttfödelsen började. Likt en födsel så innehåller även denna dag smärta, glädje och hårt arbete. Ny organisation skall beslutas, krisgrupper skall bemannas, nya gruppledare i riksdagen skall utses och frågan om extrakongress skall adresseras.


Jag har ännu inte gjort min egen valanalys men med tanke på mitt egna arbete under de senaste valrörelserna så finns det läxor att lära, och läxor att lära ut. Vi Socialdemokrater har 100 000 medlemmar vilket ger oss en enorm styrka, men det ger oss även en stor utmaning. Vi måste ta beslut som gör att vårt stora parti blir en modern folkrörelse som hänger med i det snabba tempo som omvärlden och politiken har i dag.

Det är för mig ett faktum att trots alla knackade dörrar och telefonsamtal som ringdes så var det ett blogginlägg som vände valvinden till vår fördel de sista dagarna av valrörelse. Vi må vara 100 000 medlemmar men att tro att klubbar, S-föreningar, arbetarekommuner och partidistrikt kan kommunicera i samma hastighet som bruset av politiska ställningstaganden, rapporter och uppgörelser skapas är inte med sanningen överensstämmande. En modern folkrörelse kan det, men det kunde inte våran.

Organisation, politik och företrädare är alla delar av denna stundande pånyttfödelse. En politik som vågar utmana, företrädare som vågar utmanas och en hållbar partiorganisation som hänger med i tempot av en politik som rör sig allt snabbare. Socialdemokraterna kommer återigen bli tongivande inom den svenska politiken men det kommer ske under förutsättning att vi lyckas med uppdraget att fylla förpackningen "en moderna folkrörelse" med ett innehåll värt namnet, och värt väljarnas förtroende. Vi skall vinna valet på egna meriter och inte på andras misslyckanden, för det krävs det förändring och förnyelse, för det krävs det pånyttfödelse.

Gammelmedia på detta:


Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Parole .... Parole.... Parole !!!!

PeO Funderar sa...

Intressant. Pretty-Boy Bodström och han den skäggige dvärgen Pagrostsky petas. Ingen av dom ha direkt rosat marknaden. Pretty-Boy drev valarbetet från US of A. Pagrotsky, tja han har man ju inte sett så mycket av. Skall detta ses som början på "huvudrullningen" inom S eller?

Krassman sa...

@PeO borde fundera mera
Amen PeO, amen. Laget som presenterades inför valet 2010 hade ett bästföredatum som knappast passade mot den bakgrund att förnyelse kräver färskvara. Alla dessa namn som nu presenteras för är kända för oss partister, men knappast för övriga. Bra och äntligen så får dom chansen....

Pigg PeO sa...

Haha. Såg precis att Pretty Boy Bodtröm troligen slänger in handuken. Det hedrar honom i alla fall. Men ger Mona huvudvärk antar jag . Och det är ju bra.