torsdag, oktober 28, 2010

Vem f-n vågar bjuda Jimmie på fest?

Nobelstiftelsen har portat Jimmie Åkesson och hans rasistiska parti från Nobelfesten, ett beslut som naturligtvis är helt korrekt och borgar för att vi kommer slippa en internationell skandal av sällan skådade mått. För om sanningen skall fram, vem f-n vågar bjuda Jimmie Åkesson på fest? Med riksdagens öppnande färskt i minnet så borde varje klok festarrangör ställa sig frågan om man önskar att sitt evenemang skall bli en medial språngbräda för det rasistiska, främlingsfientliga och homofobiska SD.


Vem önskar se Jimmie storma ut från prisceremonin när författaren Mario Vargas Llosa smiskar upp rasister och homofober till höger och vänster i sitt tack tal. Eller när de tre pristagarna i ekonomi, Peter Diamond, Dale Mortensen och Christopher Pissarides fullkomligen sågar SD:s siffror och analys när det gäller kostnader för flyktingar och invandrare. Den signal som SD skickade när de lämnade gudstjänsten i Storkyrkan inför riksmötets öppnande tror jag bäddar för fler uteblivna inbjudningar än bara denna till Nobelfesten.

Nu spekuleras det i att detta med utebliven inbjudan skall gynna SD och återigen sätta bilden av att de är i opposition mot etablissemanget. För mig är det ett ofrånkomligt faktum att SD alltid kommer att vara mot etablissemanget, eftersom majoriteten av svenska folket inte delar SD:s rasistiska politik som syftar till att peka ut skillnaderna mellan människor, en politik som inte står för alla människors lika värde. Om den politiken skulle styra Sverige någon gång så är SD en del av det etablissemanget, och då har man väl satt en kula i nacken på mig för länge sedan.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jimmie på fest? Snorfulla puckon på ålandsbåten som skriker och slåss. Party?

Fritte sa...

håller helt och hållet med, hellre det lite skämmiga att inte bjuda alla partiledare än att fjanten Åkesson skämmer ut Sverige igen.