torsdag, oktober 07, 2010

Kommer den avgöra valet 2014?

Christina Husmark Pehrsson har fått respass som Socialminister av Fredrik Reinfeldt. Hon uppger nu att hon lämnat posten frivilligt och att Reinfeldt varit nöjd med hennes arbete. Detta kanske är en sanning som Husmark Pehrsson måste intala sig själv och sin omgivning men det faktum att den tidigare borgerliga regeringen nu mer är en försvagad minoritetsregering kan mer eller mindre tillskrivas Christina Husmark Pehrsson och den borgerliga sjukförsäkringen.
Du är nöjd Husmark, men fråga gärna dom sjuka.....

Nu kan vi återigen ta del av de enskilda fallen som rapporteras i media kring den borgerliga sjukförsäkringen. Återigen så ser vi ett system som ser till rådande lagstiftning och bedömningar som ser till gällande paragrafer, paragrafer som ser till att den enskildes unika situation inte skall vara avgörande för Försäkringskassans bedömningar. Reinfeldt vet att frågan mycket väl kunde avgjort valet, annars hade han aldrig nämnt sjukförsäkringen i den bräckliga regeringsförklaringen.

Sjukförsäkringen är inget annat än ett misslyckande, ett misslyckande signerat av statsminister Fredrik Reinfeldt. Nu är det nytt statsråd som fått frågan i sitt knä, Reinfeldts gamla trätobroder Ulf Kristersson. Grunden till den borgerliga sjukförsäkringen var att hitta finansiering av skattesänkningar för de som har ett jobb. Hur "mänsklig" den nu kommer att bli under Kristerssons försorg törs jag knappt tänka på och jag tvivlar inte en sekund på att sjukförsäkringen kommer vara med under valrörelsen 2014.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / Expressen /

Nymedia på detta:
Martin Moberg / Kulturbloggen / Alliansfritt Sverige / Progressiv blogg om solidaritet / Johan Westerholm / Livet mellan två evigheter / Röda Malmö / Ett hjärta RÖTT / Kultur och Kritik / Ann-Sofie Vågström / Martin Moberg2 /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: