måndag, oktober 25, 2010

När tänder Reinfeldt ljuset?

Samtidigt som tidigare gängmedlemmar nu börjar jaga skytten i Malmö så utfäster SD en belöning på 25 000 kronor till den som lämnar tips som leder till ett gripande. I sin iver att verka rumsrena och motverka debatten kring det faktum att vi fått ett rasistiskt, homofobiskt och invandrarfientligt parti i Sveriges riksdag, så slår SD knut på sig själva. Tilltaget är ett populistiskt utspel och syftet att verka ansvarstagande blir lika oseriöst som SD:s övriga politiska pajaskonster. Förslaget är inte bättre än tankarna från de tidigare gängmedlemmarna.


Våldet skrämmer och på så sätt så är alla Malmös innevånare offer för dessa vansinnesdåd. För att belysa avsaknaden i politiken behöver vi bara sätta frågan i ett annat perspektiv. Tänk om detta hade skett i Stockholm? Då hade vi säkert sett en massiv uppslutning av den politiska gräddan och Sveriges statsminister talat om tolerans och om nationell samling bakom offren för dessa dåd. Han hade kanske till och med tänt ett ljus för de drabbade.

Då hade det varit Justitieministern som hade gjort en blixt visit till Malmö, istället för att som nu integrationsminister Erik Ullenhag åker till Malmö för att höra hur stämningen är efter skottlossningarna. Stigmatiseringen av de drabbade är fullkomlig, det är vi och det är dom, det är inte vi alla som är drabbade. Något som Sanna Rayman mycket förtjänstfullt belyser i sin artikel i SvD. Det är tydligen inte Svenskar som drabbats och frågan vilket statsråd som skall skickas nästa gång verkar vara beroende på vilken grupp offret tillhör.

Om det är en företagare som blir skjuten, skickar man då Maud Olofsson från Näringsdepartementet för att höra om stämningen bland företagarna. Eller om det är en lantbrukare så kanske regeringen skickar Landsbygdsminister Eskil Erlandsson från Jordbruksdepartementet, eller skickar man Anders Borg om det är en ekonom som är offret. Reinfeldt är vanan trogen att bara visa sig i positiva sammanhang och jag bara undrar hur långt det skall gå innan Moderaternas landsfader tänder ljuset den här gången.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / SvD / SvD2 / SvD3 / DN3 /Aftonbladet /Expressen / Expressen2 / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Röda Malmö / Svensson / Kommunisternas blogg / Martin Moberg / Peter Andersson / Scaber Nestor /


Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

orättvist mot SD. De gör i alla fall NÅGOT, vilket man inte kan säga om övriga politiker i landet, tycker kalle008

Krassman sa...

@Anonym som heter Kalle008
Gör SD något, vad då menar du? Att dessa rasister och böghatare är ute efter att rädda sitt eget skinn är inget nytt min vän.

Tror du verkligen att ett parti som går till val på att göra skillnad mellan vi och dom bryr sig om dessa personer som nu är villebråd för denna idiot? Kom igen va, är du allvarlig eller är du bara en SD:are som är ute efter att försöka försvara ditt motbjudande parti?

Tänk efter nu innan du svarar Kalle 008, jag gör det nämligen när jag svarar dig så jag förväntar mig det samma från dig.