torsdag, juni 21, 2007

Bildt blogg i blåsväder II

Då är förundersökningen igång mot Carl Bildt. En chefsåklagare i Malmö har inlett en undersökning gällande Bildts blogg. Någon har lämnat en kommentar på bloggen som uppmanat till folkmord på palestinier. De aktuella kommentarerna ska ha skrivits i mars och legat kvar fram tills lunch i går. Det handlar om misstänkt brott mot lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Enligt lagen är man skyldiga att ta bort kommentarer som exempelvis gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp.

Killen rikserar att torska för hets mot folkgrupp, dålig koll Carl !!!

Bildt har galet mycket trafik på sin blogg och inlägg har ibland 100 kommentarer. Som bloggare har man ett ansvar och det ansvaret måste man ta oavsett hur mycket jobb det är. Bildt kunde sluppit detta genom att moderera inläggen på bloggen och det är konstigt att inlägget nu har varit på bloggen i tre månader. Bildt kanske ser det som ett bra sätt att göra reklam för bloggen eller så har han bara inte förstått allvaret med sin elektroniska anslagstavla.

Mr.Lambertz har tidigare fått frågan om inläggen på Bildts blogg. Hans bedömning var att frågan kunde prövas av polis och åklagare. JK är den ende åklagare som kan väcka åtal i mål som rör yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen.

Krassman, In Your Face
Se äldre inlägg

Inga kommentarer: