onsdag, juni 20, 2007

Reinfeldt agerar kraftfullt för att kyla ekonomin

Inte helt oväntat får man väl säga. Den nya reporänteprognosen jämfört med tidigare motiverar Riksbanken med att:"Detta beror på att arbetsmarknaden har blivit stramare, löneavtalen högre och finanspolitiken mer expansiv än vad Riksbanken då räknade med". Prognosen pekar på att reporäntan behöver höjas till 4% i slutet av året. "Om vi inte gjort det vi gör nu hade vi haft verkliga problem med överhettning i ekonomin" sade Fredrik Reinfeldt i riksdagsdebatten tidigare, efter att Peter Eriksson anklagat regeringen för att föra en farlig ekonomisk politik som genom stora skattesänkningar riskerar att leda till överhettning i ekonomin.

Fredrik Reinfeldt sade att regeringen agerar "kraftfullt" för att kyla av ekonomin genom att öka arbetsutbudet, bland annat genom att dra ner på AMS- programmen. Vi får väl se hur kraftfullt detta blir mot de massaiva skattesänkningar som gjorts och planeras av regeringen Reinfeldt.


Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jaha, du är ute och cyklar som vanligt.

Krassman sa...

Parnegrep: Din liksmugglare, nu när du är chef så får du förtrycka arbetare på heltid och inte bara genom politiken. Måste passa dig som fina fisken. Du gör ju en lysande karriär på DHL, ABF, eller om det nu var TCO du jobbade på.