onsdag, juni 27, 2007

De som lite har, skall heller inget få....

Anders Borg presenterar idag regeringens förstärkta jobbavdrag. Återigen blir Falukorv lovad 1000 spänn mer i månaden och syftet med de två olika reformerna som presenteras är som det heter "att sänka trösklarna på arbetsmarknaden". Moder Svea får hosta upp mellan 8,5 - 10,8 miljader beroende på vilken reform det blir och hur detta skall finansieras är fortfarande oklart.
Borg dansarvidare med skattesänkningarna.

Naturligtvis så ökar denna planerade skattesänkning klyftorna i samhället eftersom INTE arbetslösa, sjuka, förtidspensionärer och ålderspensionärer omfattas av detta guldregn.
Fredrik Reinfeldt har tidigare bland annat talat om en andra karensdag i sjukförsäkringen. Tanken är att skattesänkningen ska genomföras till årsskiftet, men Ands Borg är tydlig med att tidpunkten beror på statsfinanserna. - Vi utfärdar inget löfte om att nu genomföra det här, betonar han.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

wheatgerm sa...

dance!!!!!!

Anonym sa...

öhhh.. vart finns cencuren för bloggar? kan man va totalt korkad och fortfarande blogga? du fattar ju inte hur vi vanliga människor har det, detta innebär en dubbel löneförökning , eller till och med mer för mig, varför ar det fel att jag som låginkomsttagare får liiiite att röra mig med? det du ska blogga mot är att det blir obligatoriskt att vara med i a-kassa, är inte med, behövs inte sjukbiträden behövs mer än någonsinn, arbetslöshet finns inte.

Krassman sa...

Anonym: Tack för din synpunkt. Du kan tycka att jag är helt korkad och inte veta hur "vanligt" folk har det men då måste jag fråga dig en sak: vad FAN vet om mig och de du kallar för vanliga människor? Det finns inget fel med att du får liiiite mer pengar att röra dig med, vad jag är emot att det sker på bekostnad av andras rätt att oxå få det bättre. Det går bra för sverige och fördelningen av våra resureser bör komma ALLA till godo, inte bara några. Du nämner vanligt folk och samtidigt att arbetslösheten inte finns, vem är det som är totalt korkad egentligen.

Anonym sa...

Du skriver "kostar moder svea". Att ta mindre pengar från befolkningen är ingen "kostand" det är snarare inkomstbortfall. Om du nu är sosse så ska väll folket vara staten. Då kan det ju inte vara så farligt att folket får behålla lite mer pengar. Eller känner du att finanseringen av Botniabananen, dubbla föreningsbidrag till LO eller Perssons frus pension hotas.

/Anders G

Krassman sa...

Anonym: Tack för kommentaren. Visst är det väl ändå så att denna reform kommer att kosta staten och dess budget 8,5 - 10,8 miljarder. Pengar som är skatter som vi i Falukorv betalar (787 miljarder under 2007). Jag önskar att alla fick behålla mer, men tyvärr så gäller inte den principen i Sverige idag. Du kan göra dig lustig över Botniabanan eftersom du uppenbart inte bor där den behövs eller inte förstår frågan. Anitra Stens pension och bidragen till LO får du utveckla.