måndag, juni 25, 2007

Rätt i krysset, Schwarcz

Jag har oxå fått nog av dessa fotbojssupporters. Skall vi behöva starta en protestlista för detta eller? Som jag även skrivit tidigare, så måste det bli ett slut på detta vansinne. Man slås av den debatt som ämnet leder till och tonen i vissas kommentarar vittnar ännu mer om behovet att göra något åt detta. Man blir så jävla trött på detta vansinne.

De enda som kan rädda dessa små pojkar

Självklart är det klubbarna, supporterklubbarna, firmorna (hur man nu skulle få med dom) polisen och politiker som gemensamt bör lösa detta. Men vilken gång i ordningen skulle det vara? Det kanske bara är Rädda barnen och BRIS som klarar av att ta hand om dessa trasiga små pojkar.

Krassman, In Your Face

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte fotbollen/klubben som är problemet som du och medierna gärna väljer att tala om vad dom ska och inte göra. Det är ett samhällsproblem och inte ett supporter problem. Ni som drar likhetstecken med supportrar och huliganer har inte begripit någonting, börja med att sätta er in i vad huliganism är för något innan ni börjar moral predika att klubbarna ska stå för kostnader mm.

Krassman sa...

Anonym: Tack för den klargörade kommentaren. Vad tycker du "samhället" skall göra åt detta problem med att fotbollen atraherar bråkmakare över hela världen. Tycker du verkligen att jag anser att alla fotbolls supporters är huliganer? Om du tycker att ett stopp för sabotage och våld är att moralpredika så skulle jag gärna vilja höra vilken världsordning du förespråkar. Vill du framstå som seriös så peka på andra lösningar om du inte tycker att mina är rätt. Det är inte kostanderna som är problemet i detta, det är företeelsen.

Anonym sa...

Naturligtvis ska fotbollsklubbarna betala. Och när du får inbrott tycker jag att du ska få betala för att polisen kommer till din lägenhet. Kanske ett betalnummer att ringa när du blir misshandlad? ... samhället ska stå för säkerheten utanför arenorna..

Krassman sa...

SB: Precis vad jag gör oxå, via skatten. Vandalisering brukar straffas med dagasböter och att man får betala skadorna. Du blandar äpplen och apelsiner som det passar ser jag. Samhällets skydd av dess innevånare är en sak. Brott och påföljd är något annat. Som sagt, kostanaderna är inte problemet. Företeelsen och inställningen hos dig är det.

Leo de Bruin, Stockholm, Sweden sa...

Tjena Krassman. Vill du följa md på fotboll och bärs i helgen? Samhället betalar...

/ÖRK

Anonym sa...

Vi kanske skall börja med att kalla dom här semesterskallarn vid deras rätta namn: slödder.

Visst är det lätt att som många hävdar kalla detta ett samhällsproblem. Det implicerar ju att DET ÄR NÅN ANNANS PROBLEM INTE MITT. Klubbarna och dom andra behöver inte ta ställning. Stoppa huvet i sanden. Blunda. Enkelt.

Som vi skrivit om förut vore det välgörande om dessa puckon och deras påhejare skulle våga erkänna att man helt enkelt gillar våld. Inte koppla ihop det med fotboll som ju bara är en förevändning. Detta drabbar ju riktiga fans eftersom media (och många andra!) drar alla över en kam.

Förslag till lösning: spela för tomma läktare. Bara sittplatser. Dryga böter till klubbarna (inte några ynka tusenlappar!). Det denda som biter är pengar. Om det kostar mer än det smakar så...

Och sen givetvis lite stake bland klubbledningar. Inte vela som idag. TA AKTIVT AVSTÅND FRÅN SLÖDDRET!

Krassman sa...

Jon-Rutger: Word........

Anonym sa...

En till sak som slog mig. Det VERKLIGA problemet är ju inte klubbarna, de riktiga supportrarna eller samhället i övrigt. Inte ens slöddret som slåss är egentligen problemet. Problemet är alla dom som i tysthet tycker detta är ganska ball. Alla fans och andra - inom och utom klubbarna - som i hemlighet beundrar dessa bråkstakar och det våld dom utövar som man SJÄLVA inte vill blanda sig i. "I just like to watch". Lite som alla som tycker MCklubbar, HA är ball trosta att dom bara är kriminella gangsters.

Anonym sa...

Alltså, blir det inte väldigt konstigt om Klubbarna skall ta ansvar för som händer 10 mil från arenan en ickematchdag eller inne i stan på en pub bara för att personerna ifråga sympatiserar med deras sportsliga framgångar? Deras ansvar som arrangör kan ju bara innefatta arenan och dess omnejd!

Eller hur menar du, ska vi även låta (S) stå till svars då en idiot som även är socialdemokrat spöar upp sin hustru en fredagskväll? Eller kanske ska du som hundägare kollektivt få bära hundhuvudet pga. vissa förörtsligister gillar att hetsa sina pitbulls på varandra!

Media verkar ha piskat upp Svensson och nu är Svensson ute efter blod, men tyvärr är ert tankesätt ohållbart. Om du/ni bara kunde tänka ett par steg längre vad er blodsutkrävan innebär för rättsäkerheten...

Krassman sa...

Anonym: Tror du att denna huligan verksamhet kan lösas utan att klubbarna tar ett ansvar?, jag tror inte det. Skall våldet och vandaliseringen i samband med fotbollsmatcher upphöra så räcker det inte om en part försöker motverka det hela. Om klubbarna gör det dom kan, om supporterklubbarna gör det dom kan, om polisen och politiker gör det dom kan så skulle det nog räcka lång. Om en socialdemokrat vandaliserar en resturang och bråkar med polisen/spöar en modarat på en partikongress så kan du nog räkna med att vi kommer att få stå tillsvars för en del av han agerande. Du börjar tappar fokus när du börjar blanda in hundar och att Svensson är ute efter blod i ditt inlägg men tänk lite till, och kom gärna tillbaka. En fråga till dig: Vill du att våldet och sabbet skall upphöra eller är det bra som det är?

Anonym sa...

Jag är ledsen med du verkar inte förstå det fundamentala jag försöker peka på. Klubbarna tar sitt ansvar, dvs. ser till att arrangemanget går lugnt till. De flesta klubbarna i Sverige har en miljonbudget enbart lagd på säkerheten och "huliganproblemet".

Problemet enligt mig är en våldspiral som både ni politiker och media är med och trappar upp.

* Poilitker ger inte klubbarna tillstånd/verktyg för att stänga av bråkmakare effektivt.
* Polisen jobbar på fel sätt/proriterar fel vilket snarare leder till en våldsökning än stävjar densamma. Sätt dig in i vad som EGENTLIGEN hände i tisdags så ska du nog förstå.
* Media rapporterar överdrivet och ibland t.o.m. ljuger ihop vålsamheter kring fotbollen. Medans riktiga upplopp i politikens namn bortförklaras och undgår Svensson vrede.
* Svensson litar blint på media och tror att fotbollsvåldet ökat när det egentligen är det motsatta. Dessa kräver krafttag, rättsäkerheten sätts ur spel.

Det har varit en del riktiga upplopp de senaste åren! Inget har varit fotbollsrelaterat men samtliga har varit politiska samt utförda av folk på den socialistiska och vänstra kanten. Har jag fel?

Krassman sa...

Jon -Rutger: Ytterliga en bra kommentar från dig, din tredje raka. Två till på bloggen och du vinner ett vykort från Gotland i sommar. Själv är jag med i en MCklubb med ryggmärke och vet precis hur det är med fördommar och knuttar.

Krassman sa...

Anonym: Nu börjar det likna något. Jag håller med dig om att "vi" politiker måste se till att klubbarnas lösningar på problemet prövas. Polisen måste oxå ta tag i sitt sätt att arbete med frågan. Media kan vi alla försöka påverka men det kanske är det svåraste. Lika hårda tag mot alla som bryter mot lagen. Vänster radikal eller huligan oavsett och du har rätt när det gäller Reclaim och annat som spårat till kravaller.