lördag, juni 30, 2007

Ingen smekmånad för Brown

Två bomber har hittats, och risken att det finns det fler är uppenbar. Knappt har Gordon Brown hunnit att knyta slippsen innan det var dags för första krismötet med sin nya regering. Ingen smekmånad här inte. Enligt The Times hade tydligen nattklubbar i London varnats för att de skulle utsättas för bombattentat men det hade inte skapat något större pådrag. I Glasgow så har en bil kört in i flygplsen och detta har i Brittisk media rapporterats som ytterligare ett terroristangrepp, dock vill inte svenska media gå riktigt så långt.
Ingen smekmånad för Brown, men varför sker detta ?

Varför? och varför just nu? är det för att på något sätt hedra terrorbomberna i London i juli-2005 som dödade 52 personer och skadade över 700. Eller är detta för att skicka en signal till Gordon Brown att han nu har en hel del "surdegar" att ta tag i. Oavsett så måste dessa galenskaper ta slut. Skickar en tanke till Helena som är Left in London.
Krassman, In You Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vært att tænka på det dær med om det ær någonslags tribute till Londonbomben-2005...

Krassman sa...

Spunken: Ja oavsett så är det helt galet. Inte visste jag att du hade en egen blogg heller. Här skall länkas....

Anonym sa...

Men hørru Kippe - jag stavar faktiskt erDtman..

Jepp jag fick arslet ur vagnen før 1 månad sedan typ och skaffade en :)

Sedan raderade jag de 3 andra jag hade - de var "liiiite" ouppdaterade

Flavian sa...

En tanke jag lekt med är att Brown beställt "litet terrorism" i syfte att få britterna att sluta upp bakom honom.

Om det utlyses nyval inom en nära framtid skulle denna misstanke förstärkas.

Politik ist ein dreckiges Geschäfft.

Knute sa...

I Europa har vi än så länge varit relativt förskonade från muslimska terrorattacker (till skillnad från Irak där bilbomber hör till vardagen). Så vi får hålla huvudet kallt och inte skrämmas till att hata muslimer, för det är vad al-Quaida vill provocera fram. De vill skapa en polarisering som tvingar över alla muslimer på deras sida. Därav deras långvariga terrorkampanj i Storbritannien. De kommer inte att sluta förrän de besegrat oss eller vi besegrat dem.

Krassman sa...

Hanna: Ops, det vet jag ju. Det gick lite för fort bara. Flavian: Jag har (precis som du) läst 240 poäng i konspirationsteorier på universitetet och tänkt den tanken. Naturligtvis så är vi helt ute och cyklar båda två. Knute: Du har rätt, al-Quaidas strategi är lika enkel som den är fruktansvärd. Den enda hållbara utvecklingen är om de kan "besegras" gemensamt av muslimer och kristna.

Flavian sa...

Va, har du bara läst 240 poäng i konspirationsteorier. Jag har läst 300 poäng!

Anonym sa...

Ganska lätt att sitta hemma i trygga Sverige och tycka om bomber, London och terror. Utan att försöka verka cynisk men. Min syster bor strax norr om London och den allmänna inställningen bland Londonborna verkar vara ungefär "Vi överlevde Hitler och Blitzen. Låt dom jävla kamelknu**arna komma bara!". En hälsosam inställning. Inte den panik som toalettpapper som AB och Spexpressen skriver om.

Om det hände i Sverige skulle vi skita på oss, kollektivt och ropa på mamma.

Krassman sa...

Flavian: Har fortfarande en uppsats kvar att lämna in :)
Jon-Rutger: Så sant, så sant. Såg just nyheterna och tänker på inrikesminister Jacqui Smiths berättelse från underhuset idag, In Your Face kan man sammanfatta det med.