fredag, augusti 31, 2007

Ask och porren på våra anstalter

Justitieminister Beatrice Ask har nu funderat lite till på detta med att minska fångars möjlighet att läsa porr och funderar nu även på detta med skildringar av våld och knark. Om man har en missbruksbehandling så är det inte bra om den intagne snöar in på sådant som förhärligar droger. Eller om du har en person som har en vapenfixering, som kan vara ett skäl till att han har begått allvarliga brott, då är det inte bra om sådana personer snöar in på vapentidskrifter och böcker om sprängämnen- säger Ask till DN.

Det skulle du tänk på när du blev level 70 Rouge, din gangster

Jag väntar fortfarande på kopplingen mellan DI och de eknomiska brotten, eller varför inte Bilsport och grov vårdslöshet i trafik. Kommer Beatrice även att se över internernas TV-tittande och vilka spel de har till sin X-box. Jag ser många frågor och problem med denna politik från justitieministern. När kan man avgöra att det är skadligt och hur kommer interner att reagera när de blir fria? Har videovåldet förstört oss som växte upp under 80-talet, eller hur är det med kidsen som sitter framför WOW och CS i timmar. Är vi alla tickande bomber? Beatrice kanske tar ifrån dom cigaretterna och godiset på en gång, det är ju skattebetalarna som står för sjuk/tandvården oxå.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Beatrice Ask...högerns svar på Billström? (inte mytoman-delen, delen där hon lever i sin egen värld och inte har nån som helst förankring till vad vi andra kallar "verkligheten)

Jag bör först berätta att jag tycker väldigt illa om båda kvinnorna (dock långt ifrån mitt innerliga hat för Mona Sahlin) så ni förstår var jag kommer ifrån.

Beatrice Ask är en politiker som anser att alla andra ska ha hennes åsikter. Om hon var en plugghäst i skolan så är alla barn det och en reform av skolsystemet där barn får bestämma själva när/hur mycket de ska plugga är JÄTTEBRA. Ja, jag vet att rödingarna förstörde vår skola och psykvård men B.Ask verkar dela många åsikter med landsförrädarna.

Beatrice Ask vet bättre än alla andra när det kommer till rättigheter, det är ju självklart att X inte ska få göra Y...fan vad vår grundlag säger om det. Varför lämna beslut till kompetenta experter på ämnen när vi har politiker som Beatrice som kan göra det i stället?

Beatrice, din vidriga lilla f...politiker...tycker du verkligen att ett samhälle där politiker bestämmer allt vad folk får läsa/säga är bra? Eller rättare sagt, kommer du tycka det när SD eller dylikt tar över? Jävla idioter (Ask) som tror att deras åsikter är de enda som existerar.

Det är illa att våra politiker styr vad som printas i DN/Svd/skvallertidningarna (Aftonbladet ljög ihop en fin story idag om en svårt cp-skadad AFA-medlem...Mona Sahlin är betydligt mer mentalt skadad än den killen) men att de ska bestämma vem som får läsa vad också, lämna sånt åt kommunisterna.

Justitieminister är en väldigt tung post och en viktig post, varför slänger våra landsförrädare bort den posten på Ken (rödingarna) och en vidrig liten skit som Beatrice Ask?

B.Ask: stöd vår kriminalvård/förvaring genom att pusha till stålar. Låt experterna (läkare etc) bestämma vad som behövs i en behandling och ge fan i att försöka urholka vår grundlag mer. Ville vi bo i Nord Korea så hade vi flyttat dit. Ville vi bo i Mellanöstern...hmm, nm...det gör vi redan.

Krassman sa...

illwill: Det var bland det mest hatiska kommentarerna jag läst någonsin. Fyllt med förakt, förenklingar och fördomar. Jag kan dock hålla med dig om att Ask:s förslag är grunda i sin förankring och att läkare och psykologer skall avgöra vad som skall innehålla i en behandling. Dina övriga påhopp och angrepp bör du omformulera till kritik, om du nu kan. Om jag får se ett till sådant här inlägg till så kommer jag ta bort det.

Patrik "BP" Andersson sa...

Brottslingar som döms till fängelse blir frihetsberövade! Är inte det ett brott mot de mänskliga rättigheterna?
Nix, inte så länge deras fall fått en rättvis prövning.

Jag ser ingen anledning till att fångar ska ha tillgång något som stör rehabiliteringen, särskilt inte när det gäller brott mot person, där man måste väga in överiga medborgares rättighet att inte bli misshandlade och våldtagna.

När fångarna släpps efter avtjänat straff återfår de sina friheter och kan använda sina surt förvärvade slantar till att prenumerera på BÅDE Aktuell Rapport OCH Dax!

Mats Dagerlind sa...

När det gäller fångars rätt att läsa porr och våldsskildringar osv (eller ägna sig åt annat som kan anses olämpligt mot bakgrund av det brott man är dömd för) så kan man inte hänvisa till några medborgerliga friheter eftersom fångar genom att berövas sin frihet har fråntagits dessa rättigheter. Det är en följd av att begå brott. Under strafftiden är det således upp till samhället att bedöma vad som är lämpligt respektive olämpligt för fångens rehabilitering.

En fånge som inte ställer upp på rehabilitering och bara sitter av sin tid med tidsfördriv som att konsumera porr och våldsskildringar är inte redo att bli utsläppt i samhället igen eftersom vedebrörande inte kan anses ha goda förutsättningar till en återanpassning till ett hederligt liv. Det är dags att villkora strafftiderna med krav på samarbete i rehabiliteringsåtgärder. Fångar som inte samarbetar bör få sin strafftid förlängd tills man genomgått och tillgodogjort sig rehabilitering på ett sätt så att prognosen vid frisläppandet är god och risken för återfall i brott är lägsta möjliga.

Krassman sa...

BP: Just det, vad stör en rehabilitering och vem skall avgöra detta. Får man diagnos efter psykundersökning så är det en sak. Men det Beatrice talar om är i generellt. Kanske att vara helt isolerad från omvärdens intryck och övriga interner kan fixa det. Vi får väl se om Guantanamo fängelset fungerar i så fall.

Mats Dagerlind: Om du tror att man blivit berövad sina medborgerliga rättigheter om man hamnar i fängelse i Sverige så har du nog blandat ihop det med något annat land tror jag. Du har dina fulla rättigheter kvar som medborgare. Man är fortfarande en del av samhället. Rösträtt och sjukvård för att ta två exempel. Det finns många utanför murarna som har som tidsfördriv att konsumera porr och våldsskildringar och frågan är kanske om vi skall förbjuda det med eller? Om en intern idag inte ställer upp på att sköta sitt jobb, följa de rutiner och regler som finns så påverkar det ävens han strafftid eftrsom han troligtvis kommer att dra på sig nya dommar medans han är frihetsberövad. Vi måste göra allt för att minska återfallsbrotten, frågan är om detta är rätt sätt. Jag tror det nämligen inte.