torsdag, augusti 09, 2007

LUF:are ger upp efter smutskastning

LUF:s förbundssekreterare Jimmy Drushammar avgår. Idag börjar deras kongress i Göteborg och samtidigt meddelar förbundssekreteraren Jimmy att han slutar. Anledningen är en maktkamp i förbundet - som han tycker har gått för långt. Han uppger att klimatet i ungdomsförundet har varit tufft och jobbigt vilket han trodde skulle förändras under tiden. Det har varit smutskastning mot honom men ordföranden Frida Johansson Metso tror inte att smutskastningen kommer från någon i förbundet.

Jimmy hoppar uppdraget som Förbundssekreterare

Trist för Jimmy och frågan om extern smutskasning kan leda till att man hoppar från ett sådant uppdrag som Jimmy hade. Han har tidigare varit vice-ordförande i Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm 05/06. Hur det är med smutskasningen får vi med all säkerhet svar på framöver. Tycker det är synd att media inte en enda gång kan fokusera på ungdomsförbundens politik inför sina kongresser. Skadaler, avhopp och tråkigheter är det enda som rapporteras i nationella media.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemt är väl att undomsförbunden inte har nån politik, egetligen. SSU är ju bara en plantskola för framtida sossekadrer - precis som MUF, FPU och alla andra för sina respektive moderpartier. Och folk är inte dummare än att man resonerar som så: "aha, han/hon fuskade i ungdomsförbundet så nu fortsätter fusket i moderpartiet/regeringen osv.".

FYI så var jag i min gröna, oupplysta ungdom med i just FPU (jag rodnar!) och enda anledningen var brudarna och festerna. Och jag är övertygad om att jag inte är ensam i detta avseende...

Krassman sa...

Jon-Rutger: Ha ha ha. Jasså du, FPU alltså. Det var inte illa. Men du, allvarligt. Visst har ungdomsförbunden hur mycket politik som helst som media skulle kunna berätta om. SSU har 80-90 motioner till sin kongress som pågår för fullt och de borde vittna om vilka frågor som kommer att komma i framtiden. Men ingen av de politiska frågeställningarna finns det rapporterat om i media. Jo, Jon-Rutger. Folk är just så dumma så att dom tror att har någon begått ett brott tidigare så kommer man alltid att fortsätta med det. En tragisk syn vårt förlåtande samhället och inte alls specieltt smickrande.