lördag, augusti 11, 2007

Borgerligheten i Syndbyberg bjuder in MP

I dag kan vi läsa att den borgerliga alliansen i Sundbyberg nu öppet bjuder in (mp) till att bilda ny majoritet efter att två Moderater i fullmäktige gått till Socialdemokraterna. Miljöpartiet med sina fyra mandat i fullmäktige i Sundbyberg skulle bli en större majoritet än tidigare då det bara skilde ett (1) mandat mellan blocken. Frågan om det blir en politiskt stabilare majoritet är väl knappast troligt.

Vilka som styr i Sundbyberg när detta är över vet ingen, ännu.

Det pågår naturligtvis en enorm verksamhet inom alla partier för att försöka lösa den nu uppkomna situationen, även till medborgarnas fördel får man hoppas. Vi får väl se om miljöpartiet i Sundbyberg nappar på denna inbjudan eller om de tar Socialdemokraternas.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

MP som ju gjort politik av att vela, mygla och kohandla sig till makten visar väl ytterligare vilket svek det var av dom två fd M-märkta svikarna. Och jag menar svek mot demokratins spelregler. Det enda hedervärda vore att dom avsade sig alla uppdrag men det existerar väl inte en i deras tankevärd.

Krassman sa...

Anonym: "dom", alltså Michael Spira och Arne Wijkman kan inte haft det lätt att ta det beslut som de gjort. Okej att inte ställa upp på en linje eller ett antal frågor som partiet driver i sin kommun, som är vanligare än vad många tror tycker jag det verkar som. Men att helt byta parti, och då byta till (S) tyder ju på att det står riktigt illa till med moderaterna i Sundbyberg. Att de skulle lämna alla sina uppdrag har de nog tänkt tusentals gånger. Det som gör att de behåller dom (som jag tror) är de har så lågt förtroende för den borgerliga alliansen i Sundbyberg så att de hellre ser att Socialdemokraterna bildar en ny majoritet. Vad tror du själv?

Anonym sa...

Vad jag tror? Att dom inte riktigt vet vad dom vill eller varför. Förvisrring äd väl det minsta man kan säga. Man KAN ju misstänka att det handlar om makt och vilja till densamma. En annan tänkbar orsak kan vara interna konflikter som inte direkt har med politiken i sig att göra. Oavsett tycker jag att dom på nåt sätt förbrukat sin trovärdighet som politiker. OM jag hade lagt min röst på en politiker som sen helt sonika hoppat över till den andra sidan skulle jag bli verkligt besviken - kanske inte på partiet men definitivt på personen som visatr sig vara en svikare, helt enkelt.

Krassman sa...

Anonym: Ja, man undrar ju vad som ligger bakom det avhopp som Spira och Wijkman gjort. Dessa två är ju inga nykomlingar inom politiken direkt. De ghar säkert vart med om det mesta som finns att uppbringa i det politiska arbetet. Det har nu visat sig att de inte ansökt om något medlemskap i Socialdemokraterna.