tisdag, augusti 28, 2007

Sloggi lägger ner tävlingen i Norden

Under veckan som gått har vi kunnat följa debatten om Sloggis tävling "Show me your Sloggi" där killar och tjejer fick skicka in bilder på sina rumpor för att som första pris vinna en resa och ett modellkontrakt. Nu drar företaget tillbaka den hårt kritiserade rumptävlingen inte bara i Sverige som SvD rapporterar utan även i Finland, Danmark och Norge. Dock fortsätter denna bissara tävling i resten av Europa.

För låg nivå för norden, snacka om genomtänkt

Både Ecpat och polisen menade att det fanns risk att bilderna kunde utnyttjas av pedofiler och nu drar företaget alltså tillbaka tävlingen, Ett skäl av många som Sloggi kanske skulle funderat på innan man började med detta. Läs gärna Hillevis bejublade inlägg om Sloggis insats för ungdomen.

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att Sloggi viker sig för den politiska korrektheten. Men vad fan - dom har ju uppnått sitt syfte, att skapa uppmärksamhet. Nåt som dumma s.k nyttiga idioter som du Kassman bidrar till.

Krassman sa...

Jojje Buske: Dom har säker uppnåt sitt syfte, att framstå som ett företag som knappt känner till meningen med Corporate Responsibility. Du får tävla med din rumpa på någon annan site istället helt enklet. Hoppas att du vinner i alla fall.

Anonym sa...

ETT FÖRETAG HAR BARA ANSVAR GENTEMOT SINA ÄGARE!

Anonym sa...

Fundering. Trosfabrikanten Sloggi var för ett antal år sen det mest osexigaste som sålde. Typ Kokbar trikå som täckte allt från knäna till näsan.

Hur kommer killarna nu in i deras röv-tävling? Har Sloggi börjat sälja påsiga jättejeans och munkjackor för killar? Om inte - vad gör då dom killarna där? Reklam för tält för pingströrelsen?

Anonym sa...

Efter förra artikeln om tävlingen gick jag själv in på sloggis sida för att se hur tävlingen gick till.
Alla som deltog i tävlingen var tvungna att vara över 18 år. Hur kan en person över 18 år bli utsatt för pedofili? Pedo betyder BARN. En tonåring, framförallt över 18 kan inte räknas som barn hur jag än ser på saken. Är man myndig bör man betraktas som vuxen, oavsett om man skaffar körkort eller lägger upp tros-kort i en onlinetävling.
När jag var på tävlingssidan passade jag på på att söka efter Svenska deltagare, fick upp en lista på ca 10 personer.

Svd och oinsatta politiker bygger en höna av en fjäder, ytterligare en gång.

/källkritisk

Krassman sa...

Jojje: Yea, right. Konsumenter, anställda, miljö och omvärd är inget som företagen i din värld behöver bry sig i kanske. Lycka till i livet med den inställningen.

Anonym I: Jag tror inte att det är någon som verkligen har Sloggi underkläder på sig i tävlingen, inte de bilder jag sett i alla fall. Vilket ytterligare bevisar att Sloggi inte tänkt klart. De kanske skulle kräv det. Det finns väl snygga underkläder även för oss gubbar?

Anonym II: Enligt Sloggi så har över 60 Svenskar lagt upp sina häckar på siten och 150 tusen tittat på dom. Som du säkert förstår så är det svårt att kontrollera åldern på de tävlande eftersom man uppger sin ålder själv. Detta med Pedo-spåret ser inte jag som det största problemet med denna urdumma tävlingen. Om vi tycker att det finns ett problem med det skönhetsideal som visas så skall man inte tro att denna tävling inte bidrar, det gör den nämligen i allra högsta grad.