fredag, augusti 19, 2011

Hälften av byggbolagen skall vara offentliga!

I dag meddelar Centerpartiet att man ställer sig till skaran av liberaler som anser att allt blir bättre om det drivs privat. Man kommer nämligen föreslå till sin kommande kongress, där man kommer välja Anna-Karin Hatt till partiordförande, att hälften av all vård i Sverige skall utföras i privat regi. Orsaken till detta är INTE ambitionen att förbättra kvalitén i vården, korta köerna eller underlätta för de anställda. Orsaken till att privatisera ytterliga 40 procent av den totala vården i Sverige är enligt Centerpartiet, och jag citerar då deras partisekreterare ”vi tror att det är en rimlig tanke att vi har ungefär hälften i privat eller annan regi”.
Bra exempel Arthursson, eller oxå inte!

En annan rimlig tanke skulle ju vara detta med kvalitén på all vård som utförs och förbättra för vårdens alla anställda, men inte enligt Centerpartiet alltså. Det viktigaste är att man tillåter privata aktörer ta en ännu större del av vårdkakan som finns idag. På frågan varför man skall öka andelen skattemedel som går till vinst i privata vårdbolag så gör parisekreterare Michael Arthursson en fullkomligt halsbrytande jämförelse, utan skyddsnät. - Det är ingen som ifrågasätter att ett byggföretag gör vinst när de bygger ett sjukhus. Då är det inte så konstigt att man kan göra vinst på att utföra tjänster, säger han.

Nu är det inte så att staten eller landstingen brukar ha egna byggbolag men tanken som Arthursson tangerar här kanske inte är så dum. När det gäller fastighetsbranschen så domineras den helt av privata aktörer. Man kanske vi skulle arbeta för att får ett antal byggaktörer som är offentliga. Låt oss säga att 50 procent av alla byggbolag i framtiden skall drivas i offentlig regi. Inte för att det blir bättre kvalité på bostäderna eller för de anställda, men för att det är en rimlig tanke att ungefär hälften är i privat eller annan regi. Tack för idén Arthursson, den borde ju rimligtvis vara lika jävla bra som Centerpartiets. Ni har väl inte missat Per Ankersjö, ledare för Centerpartiet i Stockholm - där privatiseringen av vården gått som längst - förklaring till strategin:

- Det offentliga kan aldrig ge lika mycket värde och kvalitet för pengarna som en privat verksamhet.

Så nu vet ni det........

Gammelmedia på detta:
DN / SvD /

Nymedia på detta:
Steve Reflekterar / Svensson / Politik för en halv miljon / Ankersjö / Dagens kommentar / Alltid rött alltid rätt / Peter Högberg / Lars Bäck / Annie Lööf / Lotta Olsson / Martin E / Röda Berget / (S)ebastians tankar / Kent Persson / RADIKALEN / DHE / Alliansfritt Sverige /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Erik Fransson sa...

Eller 50% av småföretagen, eller 50% av alla lantbruk.
Med tanke på DN's tankevurpa igår med påhittade uttalanden skulle denna rubrik sitta fint: Center vill förstatliga 50% av alla företag.