lördag, augusti 06, 2011

Vilket ansvar har du själv?

Jag har säkert fått hundratals anonyma kommentarer under mina år som jag bloggat från personer som uttrycker sina fördomar och har alla möjliga bevis för att ett samhälle som accepterar alla människor, oavsett kultur och religion kommer leda till vår nations undergång. Mest framträdande i dessa anonyma kommentarer är det påstådda hot som islam utgör, och den förtryckta gruppen av människor i Sverige som är etniska svenskar. Mina inlägg som handlat om Breiviks attack mot det öppna och demokratiska samhälle vi Socialdemokrater kämpar för har även de dominerats av dessa anonyma kommentarer, trots bättre vetande kan tyckas.

Norges främsta massmördare genom tiderna har som sin största inspiratör haft den antimuslimske bloggaren "Fjordman". Efter det politiska massmord som nu skett så har denna Fjordman trätt fram med namn och bild. Han heter Peder Jensen och nekar inte till att ha spridit budskapet men tar avstånd från våld. Denna Peder är en centralfigur bland de skandinaviska antimuslimska bloggarna och förekommer på flera olika sajter och forum. Så vilket ansvar har denna Peder Jensen, inget ansvar alls naturligtvis, precis som alla andra antimuslimer, rasister och främlingsfientliga tyckare och tänkare som jag stött på.

Men det finns ett samband, mellan Peder Jensens bloggande och Breiviks agerande är uppenbart. Ulla Ekström von Essen är docent i idéhistoria vid Södertröns högskola och har forskat kring högerextrema gruppers retorik. Ekström von Essen understryker att attentaten inte är Peder Jensens fel, men hon pekar även på detta samband. - En väldigt vulgär och våldsgenomsyrad retorik och ideologi kan så klart trigga stämningar i samhället och hos individer. Ett genomgående drag är att den egna kulturen står vid domedagens brant och att undergången väntar om inget görs. – Retoriken bygger på att vi måste utplåna eller utplånas, och då behöver man inte uppmana till våld, det är underförstått någonstans, säger Ekström von Essen.

Så vilket ansvar tycker ni anonyma bloggare, kommentatorer och experter att ni har över era antimuslimska åsikter som ni så friskt vädrar? Viket ansvar har ni över det motstånd som ni torgför mot det mångkulturella samhälle som skapat den framgångsrika nation som Sverige är? Vilket ansvar tar ni och vilket samband ser ni själva i era fördomar och den rädsla ni uppvisar mot andra kulturer och religioner när ni speglar er i den debatten som pågår på nätet. Är helt utan ansvar eller kan det vara så att era åsikter och synpunkter som ni torgför bidrar till att personer som Anders Behring Breivik skapas? Är det möjligtvis så att era fördomar och rädsla som ni uttrycker för ett mångkulturellt samhälle, som vårt eget, formar det hat som skapade Breivik?

Men det är kanske å ena sidan jag, och mina Socialdemokratiska värderingar som bär hela ansvaret för de fördommarna som föder det hat som skapade Breivik. Jag som förespråkar ett öppet och demokratiskt samhälle där en människa inte värdesätts beroende på etnicitet eller vilken gud de tillber. Men å andra sidan så skulle inte Anders Behring Breivik tvekat att trycka av sin Glock eller sin Ruger Mini-14 rakt i ansiktet på mig om jag hade varit på Utøya för femton dagar sedan.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / DN / DN2 / DN3 / DN4 / SvD / Expressen / Expressen2 / Expressen3 / Expressen4 / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 /SvD2 / SvD3 / SvD4 /

Nymedia på detta:

Fi Västra Götaland / Annarkia / Kommunisternas blogg / Jinge / Kent Persson / Ann Helena Rudberg / Svensson / Tänkvärt! Eller inte? / Pappas murslev / Jöran Fagerlund / Dick Bengtson / (S)ebastians tankar / Peter Högberg / P-O Wågström / Röda Berget / Johan Westerhom / Alltid rött alltid rätt / Nemokrati / Parkstugan / Martin Moberg /

Krassman / In Your Face

17 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Bra inlägg! Jävlar vad jag känner igen mig i det du säger...

Krassman sa...

@Alltid rött alltid rätt: Tack, bäste bloggar broder. Jävlar vad jag vet att du känner igen dig i detta! Hade du varit på Utöya så hade du fått det hett om öronen kan jag lova.

Kid Berglund sa...

Väldigt bra skrivet, stolt vän från förr.//Kid

Öbon sa...

Tack för bra inlägg!

Anonym sa...

Frågan borde egentligen ställas till våra politiker, inte till gemene man som måste leva med det elände våra politiker skapat utan att ens tillfrågat medborgarna om vi vill ha det. Och nej, det skall inte göras folkomröstningar om det ena och det andra. Utan enbart när det handlar om saker som påverkar samhället i större omfattning, som högeromläggningen, kärnkraften, EU, EMU. Dessa kunde man tänka sig att fråga vad folket ville, men inte i frågan om multikultur som dessutom skrevs in i grundlagen.

//Johnnyboy222

H P sa...

Är varken SD-röstare eller anhängare, men börjar inte det här "drevet" få lite väl låg nivå nu?

Visst kan man kritisera SD och dess politik, men den här jämförelsen med ABB:s massmord i Norge börjar ta sig allt mer bisarra former.

Med all respekt för det ofattbart hemska terrorattentatet i Norge, men all offentlig debatt om aktuella samhällsfrågor kan väl helt plötsligt inte bara avstanna för att "obekväma" frågor diskuteras?

När det gäller kritik från vänsterkanten mot de "högerextrema" krafter Ni kallar det - är den säkert befogad i vissa fall - men för guds skull, Sverigedemokraterna är inröstat i Sveriges riksdag genom allmänna val. Jag hittar varken någonting i deras partiprogram som jag direkt skulle vilja kalla rasistiskt eller ens främlingsfientligt - och att "lägga ord i deras mun" eller hela tiden försöka påvisa att det finns en "dold agenda" börjar kännas direkt osmakligt. Ta debatten med dem istället för att prata "om dem".

Självklart skall kritik riktas mot all typ av extremism - såväl religiös, samt vänster- och högerpolitisk sådan.

Men innan vänstern tar i med storsläggan skulle det nog vara på sin plats att man själv gör upp med sitt förflutna.

Kommunismen med ca 100 miljoner liv på sitt samvete och många miljoner internerade i straffläger p g a vara "oliktänkande" är väl de som har mest att stå till svars för. Framförallt Vänsterpartiets partiledare och hans företrädare och sympatisörer som hyllat allt från Mao, Stalin, Pol-pot och diverse diktatorer och terrorledare som Khaddafi, Arafat och Che Guevara.

När det gäller socialdemokratin vill man nu för tiden inte veta om tidigare band till Egyptens ledare Mobarak och "idolen" Castro. Man vill heller inte veta om sina kopplingar till nazismen och vilka influenser som delades med dess tongångar. De mörka delarna av folkhemmet med rasbiologiska institut, tvångssteriliseringar och upprätthållandet av den nordiska rasen talas det väldigt tyst om idag. Socialdemokratins kontakter och avtal med nazi-tyskland under andra världskriget skall vi väl inte ens nämna.

Jag ser gärna att kampen mot extremism fortsätter - men innan Ni själv städat framför egen dörr, känns det mest som lösa påhopp i form av att vinna politiska poäng.

Ett trevligt initiativ från socialdemokratisk- och vänsterpartistisk sida vore att verka för en upprättelsekonferens för kommunismens offer och belysa de massmord som skedde i Socialismens namn - likt den förintelsekonferens som hölls av dåvarande statsminister Göran Persson för drygt tio år sedan, för att uppmärksamma nazismens offer.

Jag tror demokratin i Sverige skulle behöva denna påminnelse, och med denna gest även kunna tona ned det höga tonläget i debatten. Jag tror även det skulle kunna bidra till att normalisera den debatt och det höga tonläge som framförallt idag enbart verkar beskrivas som "svart eller vitt" eller "för eller emot" med en enorm och ödeläggande polarisering i den offentliga debatten till följd.

Hittade en gammal insändare till DN 9/5-2007, som jag tycker belyser och efterfrågar det faktum att nutidshistoria inte verkar vara högt prioriterat i dagens offentliga sammanhang.

http://www.dn.se/debatt/ungdomar-har-obefintlig-kunskap-om-kommunism

Vilket självfallet avspeglar sig i den debatt som förs främst från vänsterhåll. Så visst har även du ett ansvar!

Skulle vara väldigt nyfiken på att höra dina reflektioner kring innehållet i denna kommentar.

Med vänlig hälsning

/ Henrik

Ulf Vargek sa...

Mycket bra inlägg!

Krassman sa...

@Johnnyboy222: Vilket elände är det du skriver om. Syftar du till det öppna och demokratiska samhälle som varit modellen för att skapa bland de främsta och strakaste samhällena i världen? Välfärdsstaten med bland de högsta bnp:n och medellivslängden i världen? Tycker du högeromläggningen var en bra fråga att hålla folkomröstning om? Att Sverige skall vara en öppen nation mot omvärlden har varit i över 2000 år sist jag kollade. Hur hade du menat att man skulle hålla en folkomrösning att bajaka och tolerar andra kulturer, när landets egen har varit helt beroande av främmande inslag. Tänk efter och tänk även efter på vilka eftekter ditt resonemang för med sig.

@HP:
Nej, det som du kallar drev, och jag kallar politsika ställningstagande mot de som prioriterar att föra en politik mot denna nation som är byggt på olika kulturer och varit öppet mot omvärlden har bara börjat.

Ett parti som inte värnar alla människors lika värde utifrån kultur, enicitet och sexuellläggning är enligt mig inte ett parti som är demokratiskt i sin politik. Att göra skillnad på människor som SD gör genom sin politik gör att de inte delar det som jag anser är den demokratiska grunden i politiken, alla människors lika värde.

Sätter du på dig dessa glasögon" och sedan läser SD:s partiprogram och tar del av deras motioner i riksdagen så kommer även du att se att något inte stämmer. Att i ditt inlägg på något sätt flytta fokus till att kommunismen skall göra upp med sitt fruktanvärda förflutna får mig att vilja spy. Är det när alla kommunister, Socialdemokrater och oliktänkande avsagt sig sin historia som de har rätt att kritisera högerextremismen eller? Skall vänster debattörer svara med samma argument när de får kritik från höger eller vad tycker du verkar kunna bidra till en debatt som är progressiv och leder samhället framåt? Dessutom så ser vi endast borgerliga partier som öppet samarbetar med SD i Sveriges kommuner, något som är mer intressant än dina historiska spörsmål, tycker jag i alla fall.

Vilket tror du är mest intressant och avgörande för den framtida politiska debatten, den historiska bekrivningen av olika partier och dess politik eller den politiken som förs i nutiden. Politik avgörs av att man tar poänger, politiska poänger. Att SD och deras eget påstådda islamifieringen och pågående kriget mot mångkulturen skall bemötas med verkligheten och sanningen hoppas jag verkligen kommer ge många poänger, till oss so m förespråkar ett öppet och mångkulturellt samhälle där alla kulturer och folk accepteras.

Jag har aldrig fått mig en nation beskriven för mig som ett levande bevis på att ett etniskt homogent samhälle klarar framtiden och omvärldens förändringar än ett öppet och mångkulturellet, man kan ju bara undra varför. Varför tror du att det är så Henrik? Jag tror att det är för att det inte finns några sådana samhällen som fungerar särskillt bra, vad tror du om det Henrik?

Som du ser så handlar mina reflektioner och kommentarer nästan utslutande om din fokusförflyttning, mer känt som mattflykt, som du försöker att göra genom att kräva att vi som kritiserar de homogena samhällsförspråkarna "att sopa rent framför egen dörr" innan man kritiserar deras nutida politik.

Mitt ansvar är att vårda debatten och ta den med alla som inte delar min syn på hur vårt demokratiska samhälle bör se ut. Jag har mina värderingar till grund för min syn på samhället, min grund i att människovärdet är okränkbart och att ALLA människor är lika mycket värda. Vad är din grundsyn Henrik?

Kopplingen till ABB och den politik som SD driver och förespråkar behöver jag inte ta igen, den finns, och den klarar inte ens du att förklara bort, eller ens bluda för.

Tack för din kommentar och återkom gärna, mer än gärna för att debatter med dig och personer som för samma resonemang som du gör får mig att vilja gå upp på morgonen.

Anonym sa...

Inkonsekvensen är här slående: efter självmordsbombaren i Stockholm drog inga röda trådar till islamistiska friskolor eller källarmoskéer.

Varför denna medvetna inkonsekvens?

Peter H sa...

HPs inlägg ovan och ditt svar Krassman följer en ganska upptrampad stig. En "debatt" som aldrig tillåts bli en debatt av det enkla skäl att du och många andra aldrig de facto svarar på de frågor som t.ex HP ovan ställer.

Jag tror helt enkelt ni är rädda - rädda för dessa åsikter som bubblar upp ur folkdjupet. Många politiker har ju ingen egentlig känsla för vad s.k. vanligt folk tycker och tänker. Många politiker lever i en bubbla vilket är skrämmande då deras beslut påverkar så många där ute. Alla tycker inte som ni politiker, inte ens alla i era egna partier. Vad ni en inbillar er.Avståndet har dessutom ökat. En klyfta som är det verkliga problemet och som ingen, inte minst från politikerhåll vill erkännas. "Politikerförakt" kanske det kan kallas. "Förakt för vanligt folk" kanske är en annan sida på myntet.

Du är själv inne på detta spår när du skriver: "Jag som förespråkar ett öppet och demokratiskt samhälle där en människa inte värdesätts beroende på etnicitet eller vilken gud de tillber. ".

Precis vad ABB har gjort, han har "utnyttjat" rätten att ha egna (om än sjuka och konstiga) åsikter. Han har inte följt den gängse mallen som vi alla trodde och tycker är den rätta. Rätt eller fel? Och skall alla till höger om S stämplas som medskyldiga genom nån slags guilt-by-association? Är det inte egentligen det skrämmande i att "alla" inte tycker som vi "vanliga" som stämmer till eftertanke?

Krassman sa...

@Peter H: Ditt inlägg i debatten skapar fler frågetecken än vad du rätar ut. Vilka frågor är det som inte besvaras och vilken är debatten som aldrig förs enligt dig?

Vilka frågor är det HP som ställer som JAG inte "vågar" svara på och vart manar du till eftertanke i ditt inlägg? Är det resonemanget att "Den utan skuld kan kasta den första stenen" du sytar till. Det är ju vida känt att meningsmotståndare som väljer den argumentationen väljer en återvändsgränd, vilket du själv påpekar.

Du skriver om åsikter från folkdjupet, vilka åsikter är det och vilka är det som företräder detta folkdjup. Är det HP, de anonyma kommentarerna (din inkluderat) eller de glada laxarna som ockuperar Politisktinkorrekt de flest vakna timmarn på dygnet.

Många men den typen av syn på politiker som du beskriver vet inte att det är politiker som är vanligt folk. Något som alltså vanligt folk misstar sig på många gånger, så även dessa politiker som är vanligt folk. Vilka är "alla" som inte tycker som politiker? Är det de som inte delar våra uppfattningar som de olika partierna står för?

Är det förakt att skriva: Jag som förespråkar ett öppet och demokratiskt samhälle där en människa inte värdesätts beroende på etnicitet eller vilken gud de tillber. Hur menar du att det visar på förakt? Förakt är ett ord för stark känsla av ogillande och hat. Hur uttrycker jag förakt genom att stå för den samhällsmodell som jag vill se? Kan det vara så att den står i kontrast till andras, som kanske din, och att den därför skulle beskriva ett förakt?

De som har något att fundera på gällande "guilt-by-association" står redan i mitt blogginlägg. Sambandet till ABB har de som uttrycker samma islamofobi och homogena samhällsmodell som han gör.

Det som Ulla Ekström von Essen pekar på i smabandet kan väl gälla andra politsiska strömmningar än de på högerkanten, politiken är som du kanske vet inte linjär.

Du skriver "Han har inte följt den gängse mallen som vi alla trodde och tycker är den rätta. Rätt eller fel?" Vilka "ni alla" är "vilken mall" som skall användas, gäller det ert korståg mot det mångkulturella samhället och oss Socialdemokrater eller vad gäller detta?

Att du sedan ställer frågan om ABB gjort rätt eller fel i sitt agerande vittnar ju en hel del om dig och din egna förmåga att förstå eget agerande, vilka mål du har med ditt engagemang, och vilket ansvar du har över det du skriver. Det känns som att frågorna som jag ställer i mitt inlägg handlar om dig, jag gissar att jag är rätt ute och skriver om dom lite, just för dig.

* Vilket ansvar har du som anonym kommentator över dina antimuslimska åsikter som du så friskt vädrar?

* Viket ansvar har du över det motstånd som ni torgför mot det mångkulturella samhälle som skapat den framgångsrika nation som Sverige är?

* Vilket ansvar tar du och vilket samband ser du själva i dina fördomar och den rädsla du uppvisar mot andra kulturer och religioner när du speglar dig i debatten som pågår på nätet.

* Är du helt utan ansvar eller kan det vara så att dina åsikter och synpunkter som du torgför bidrar till att personer som Anders Behring Breivik skapas?

* Är det möjligtvis så att dina fördomar och din rädsla som du uttrycker för ett mångkulturellt samhälle, som vårt eget, formar det hat som skapade Breivik?

Svara på dom frågorna du, om du vågar?

H P sa...

Jag undvek att svara på ditt första svammel-svar, när jag sedan ser att du skrivit i princip samma svammel som svar till Peter H, inser jag den debatt som får "dig att vilja gå upp på morgonen" aldrig kommer komma till stånd...

Därför får du fortsatta via din blogg och klia dina "lika-tyckare" på ryggen framöver också.

Syftet med denna kanal måste väl ändå vara att du kan ta en diskussion med ditt partis potentiella väljare istället för att tala om för dom att "dom ingenting förstår"?

Kanske dags för sosse-adeln att inse att ni är ett oppositionsparti och lägga ned den översittarattityd som präglar de socialdemokratiska rösterna i debatten?

Visst, ni kan sitta och klia varandra på ryggen - men ni får inte fler väljare av det. Och det har väljarna visat två val i rad.

Jag förstår inte heller vad som skall ändra detta till ett tredje val - genom att peka ut alla medel-svenssons som tänkbara rasister-/främlingsfientliga vinner ni inga röster på.

Som det ser ut nu är det ju den fortsatta socialdemokratiska taktiken att pusha för bidragslinjen i förorten - utan att ens bry sig om vilka som får betala för kalaset! Vilket det är vi medel-svensson som för göra gång på gång.

...och konsekvenserna av att sossarna skulle lägga vantarna på statskassan tillsammans med Herr Fridolin tror jag får de flesta skattebetalare att ligga sömnlösa om nätterna.

Inse att medel-svensson övergivit er för gott - precis som Socialdemokraterna övergav medel-svensson.

Min diskussion med dig är fr o m nu avslutad. Du har enbart bekräftat mina fördomar för socialdemokratiska politiker.
..eller som Peter H skriver "ditt förakt för folket/väljarna".

Krassman sa...

@H P: Ha ha ha, återigen en anonym åsiktsmaskin somengagrat sig mot med klara främlingfientliga drag som inte orkar bevara de frågor han får. Du kan stäla dig i raden med dina gelikar.

Du visar tydligt genom ditt agerande att du inte är "Mitt partis" potentiella väljare, de som delar mina uppfattningar om ansvaret som tyckare som dig har i denna debatt är redan tydligt, ni är promillen i sammanhanget och du orkar inte lägga två strån i kors för att ens försäöka förklara för mig vad du menar med dina texter.

När du sedan byter spår och börjar skriva om det som du kallar Socialdemokraternas politik klarnar bilden ännu mer, du vill inte förklara dig, du vill inte svara på frågor om vilket samhälle du vill se och vilket ansvar du har för debatten, du vill bara tala om andras åsikter när det kommer till kritan.

Men jag tackar dig för att du i all fall besökte min blogg. Nu får du fortsätta att sprida ditt budskap och dina fördommar mott Socialdemokrater och andra oliktänkande på andra platser. Där är välkommen tillbaka, om du klarar att hålla dig till ämnet och axla ditt ansvar som du själv har för att en debatt skall bli en debatt.

Peter H sa...

Egentligen hade jag precis som H P tänkt strunta i en slutreplik men...

* Vilket ansvar har du som anonym kommentator över dina antimuslimska åsikter som du så friskt vädrar?

- Var i det jag skriver ovan vädrar jag antimuslimska åsikter? Du kör med det klassiska "rasistkortet" här. Dvs alla som inte tycker som jag eller min grupp är rasister per definition. Dåligt. Riktigt dåligt.

* Viket ansvar har du över det motstånd som ni torgför mot det mångkulturella samhälle som skapat den framgångsrika nation som Sverige är?

- Ni? Vilka "ni" grupperar du mig i utan att veta ett smack om mig? Är "ni" i detta fallet åter "alla andra", rasisterna, dom dom inte rider på skinande vita springare med hög moral och lansen i högsta hugg mot "oss"? Dåligt.

* Vilket ansvar tar du och vilket samband ser du själva i dina fördomar och den rädsla du uppvisar mot andra kulturer och religioner när du speglar dig i debatten som pågår på nätet.

- Börjar bli lite tjatigt här om mina fördomar som du tydligen vet allt om. Visst har jag fördomar precis som de flesta av oss men att per automatik anta att dessa handlar om andra kulturer är ju bara befängt av dig, tycker du inte det?

* Är du helt utan ansvar eller kan det vara så att dina åsikter och synpunkter som du torgför bidrar till att personer som Anders Behring Breivik skapas?

- Och här kommer den igen - nån slags konstig arvssynds-teori om att "vi" skapat ABB. Kan det inte vara så att "vi" ALLA inklusive "ni" skinande moraliska föredömen skapat detta monster? Att spela nån slags USA-inspirerat blamegame håller inte helt enkelt. Om inte annat för att det är så enkelspårigt och förutsägbart.

* Är det möjligtvis så att dina fördomar och din rädsla som du uttrycker för ett mångkulturellt samhälle, som vårt eget, formar det hat som skapade Breivik?

- Vad är jag rädd för enligt dig? Kan erkänna att våld och ormar och fulla idioter på krogen klockan ett på natten verkligen skrämmer mig.

Du drar alla över en kam tyvärr. Alla som inte tycker som "ni" eller "du" eller nån annan konstig gruppering du hänvisar till. För att vara en förespråkare av något multi, pluralistiskt, mångfacetterat är du ganska endimensionell i ditt argumenterande. Du generaliserar om nåt du tror dig veta en massa om.

Tack för mig - och jag tänker fortsätta läsa denna blogg som jag för övrigt tycker är mycket bra.

Krassman sa...

@Peter H:
Tack för betygsättningen och tack för att du kommer tillbaka för att läsa min blogg. Jag förväntar mig inget svar på detta inlägg i debatten, men hoppas ändå.

För jag hoppas att du känner att den här kommentaren inte skall vara obemött. Men som jag skriver i slutet, du behöver inte göra det här. Ring eller maila gärna.

Fråga 1:
Kunde du besvarat genom att antigen deklarera att du aldrig skrivit antimuslimska åsikter eller inte ens har dom, eller hur du ser på ditt ansvar när du uttrycker dom. Du kunde även berättat att du inte är rasist eller främlingsfientlig. Du vill att debatten skall handla om mina åsikter och mitt engagemang, vilket smärtar mig, med tanke på vilkas sällskap du själv deklararer att du kommer från.

Fråga 2:
Du skrev följande "Han har inte följt den gängse mallen som vi alla trodde och tycker är den rätta". Är det konstigt att jag antar att du tillhör en grupp utan att jag vet ett smack om dig när du använder ett sådant språk. Vilka är "vi" som du sytar till om det inte är så att du tillhör en grupp, ett parti, eller en klan, vad vet jag. Men att ni är flera skriver du ju själv. Berätta för mig vilka "ni" är?

Fråga 3:
Min fråga är ställ i en kontext av motståndet mot ett samhälle där alla kulturer accepteras. Det vet du mycket väl. Sluta undvik ämnet och berätta om dig själv istället.

Fråga 4:
Första gången som jag ser att du verkligen engagerat dig i vår debatt. Tyvärr så väljer du att ifrågasätta kopplingen som mitt blogginlägg redan deklarerat. Sambandet finns tydligt enligt Ulla Ekström von Essen.

ABB har samma yttryck av islamofobi och förespråkande av en homogen samhällsmodell, något säger mig att även du delar dessa tankar. Har jag fel?

Jag tänker ge dig rätt i att din, SD:s och ABB:s åsikter skapats av mitt och mina Socialdemokratiska kamraters strävan mot det samhälle som vi förespråkar. Detta bevisar bara att vi måste bemöta dig och dina gelikar med mer demokrati och öppenhet, jag är villig att lära mig. Men det krävar att även du är det.

Fråga 5:
Som sagt, du vet mycket väl i vilken kontext jag hänvisar till fördommar och rädsla, sänk dig inte till vardagsnivån av tramsiga raistkommentatorer nu, fokus och håll dig till ämnet.

Summering:
Du ger mig inget alternativ till att inte se dig stöpt i samma form som alla andra rasistiska och främlingsfientliga anonyma kommentatorer jag haft på min blogg. Du berättar inte varför du har åsikterna du har.

Du ger mig inga förklaringar till varför ett månkulturellt samhälle skulle vara sämre än ett homogent och du svarar inte på frågorna som gäller ditt engilda engagemang och varför du brinner för det du brinner för.

Du ger mig inget som ingen annan rasistisk eller främlingfientlig anonym givet mig tidigare, varför skall jag tro att du är annorlunda än dom? Ge mig en riktig anledning, och jag kommer att tro dig, och lyssna på din historia. För jag vill veta!

Inte konstigt att du tycker att jag generaliserar, det du skriver är inget unikt eller talande för någon. Det är bara ord från en anonym, något som aldrig kommer att övertyga någon, bara övertyga de redan övertygade.

Vill du inte ta kontakt igen via bloggen så ring eller maila. 076-836 99 67 / kristian.krassman@riksdagen.se

Anonym sa...

Det kan kanske synas synnerligen egendomligt att undertecknad, född och uppvuxen i socialdemokratiskt fackligt och politiskt engagerad arbetarefamilj på 1950-talet, och alltid själv bekännande mig till en idé som närmast kan kallas vänstersocialdemokratisk, med en del trampande ut i (r) under ungdomen, idag, fortfarande bekännande mig till ovanstående ideér, trots detta lägger min röst på Sverigedemokraterna som varande det enda seriösa vänsteralternativet i dagens politiska landskap!
Detta eftersom SD och tyvärr inte SAP gör en klockren analys av vår tids allvarligaste politiska fråga!
Och denna fråga är de socioekonomiska och kulturella konsekvenserna för Sverige i ljuset av den oreglerade massinvandringen av muslimska folkelement!
För klarhets skull skall här tillfogas att jag till yrket är högskoleingenjör, 60 år, fackligt aktiv i det förbund jag tillhör sedan decennier, lojal samhöällsmedborgare och skattebetalare samt flerbarnsfar.

Hur mycket jag än bekänner mig till den socialdemokratiska idén så kan jag tyvärr inte längre ta SAP på allvar i den i nutiden viktigaste frågan för Sverige som nation!
mvh
k karlsson

Krassman sa...

@K Karlsson: Hur du kan få SD till att vara de enda vänsteralternativet i dagens politiska landskap, när de i 98% av fallen röstar med den borgerliga miniroteterefgeringen är för mig en gåta.

Jag ställer mig tveksam till din analys av att invandring, i synnerhet av muslimer, skulle vara den viktigaste politiska frågan i vårt samhälle. Sett till DN:s senste stura undersökning på området så ser det ut så här med vilken fråga som väljarna tycker är den viktigaste:

1.Arbetslöshet/sysselsättning 34%
2.Miljö/klimat 22%
3.Sjukvård 16%
4.Utbildning/skola 16%
5.Äldreomsorg 13%
6.Sveriges ekonomi/tillväxt 11%
7.Barnomsorg 10%
8.Familjepolitik 4%
9.Pensionärerna 3%
10.Energifrågor 3%
11.Invandringen 2%

"Brottslighet, självmordsbenägenhet, alkoholism, ärlighet, prostitution, misshandel, tro eller krig beskriver sociala företeelser som har ingenting att göra med etnicitet, geografi eller ras" -skriver Salam Zandi, hans anayls är klockren.

Du skriver "de socioekonomiska faktorerna och kulturella konsekvenserna för Sverige i ljuset av den oreglerade massinvandringen av muslimska folkelement".

Vilka bär ansvar för de socioeknomiska faktorerna i samhället herr K Karlsson? Vems fel är det att utbildning, folkhälsa, missbruk, ekonomi gör att grupper inte integreras mellan varandra.

Tror du att det bara är ensklida individeras val, avgjort på religion och enicitet som avgör dessa faktorer? Jag vet att det är arv och miljö som påverkar männsikans val, men att tro att människor väljer brottslighet, missbruk, arbetslöshet eller oärlighet utifrån kultur, religion eller etnicitet tror jag inte ett dugg på.

Vad jag vet så finns det nämligen ingen sådan religion, kultur eller etnicitet som excisterar, gör du det K Karlsson? Vad är oreglerad massinvanding? Är det kvotflyktingar du syftar till? Du vet väl att den största gruppen
invandrargruppen är återvändande svenska medborgare, följd av irakier och somalier.

Dina uppgifter om dig som person är knappst det som skapar förståelse eller på något sätt styrekar att din analys borde delas av fler.

Du har inte på något sätt styrkt att din annalys skulle var den rätta när det gäller vad som är den viktigaste frågan, vad de socioekonomiska faktorerna består av och hur de uppkommer samt det faktum att det inte ens finns ett begrepp som heter "oreglerad massinvandring av muslimer".

Din text har jag läst många gånger tidiagre, med olika avsändare och retoriken är direkt hämtad från SD. Jag vill avsluta genom att ställa ett antal frågor till dig på detta. De är hämtade från mitt inlägg så du får ta frågorna med en nypa salt, men du förstår säkert innebörden i frågeställningen.

* Vilket ansvar har du som anonym kommentator över dina antimuslimska åsikter som du så friskt vädrar?

* Viket ansvar har du över det motstånd som ni torgför mot det mångkulturella samhälle som skapat den framgångsrika nation som Sverige är?

* Vilket ansvar tar du och vilket samband ser du själva i dina fördomar och den rädsla du uppvisar mot andra kulturer och religioner när du speglar dig i debatten som pågår på nätet.

* Är du helt utan ansvar eller kan det vara så att dina åsikter och synpunkter som du torgför bidrar till att personer som Anders Behring Breivik skapas?

* Är det möjligtvis så att dina fördomar och din rädsla som du uttrycker för ett mångkulturellt samhälle, som vårt eget, formar det hat som skapade Breivik?

Tack för din kommentar K Karlsson, om du nu heter det.