söndag, augusti 14, 2011

Ko på isen och extramöte med FiU

I dag så kan vi läsa att Tommy Waidelich tycker det är för tidigt att blåsa faran över när det gäller bostadsmarknaden, något som Anders Borg gjorde tidigare i veckan. Det ekonomiska läget runt om i världen är långt från stabilt. Grekland har en enorm uppförsbacke. Den tidigare saktfärdig Berlusconi nu infört nya krisåtgärder för att tokspara den Italienska ekonomin ur krisen. Vi skall inte heller glömma Cypern och deras kris, som Flute-tankar lyfter upp på sin blogg.

Låt oss hoppas att den nuvarande kon möter ett bättre öde

Världsbankens chef Robert Zoellick varnar för ”nya och farligare” tider i världsekonomin. EU-ländernas åtgärder hittills mot krishärdarna räcker inte enligt Zoellick. De senaste veckorna har fokus legat på USA som kämpar med att få rätsida på sin ekonomin. Europas problem är allvarligare och långt svårare att ta itu med än USA:s lånekris, varnade Zoellick för i en exklusiv intervju med australiensiska tidningen Weekend Australian på lördagen. Det är uppenbart att det står en ko på isen, men frågan är vilka som ser den i landet Falukorv.

Vi har starka statsfinanser i Sverige, men att se framtiden med tillförsikt är klokt. Att den borgerliga regeringen är en minoritetsregeringen har de flesta redan konstaterat, förutom kanske just den borgerliga regeringen. Den har lidit ett antal nederlag redan i riksdagen, och varje gång det sker så har regeringen reagerat med chock och vrede. Finansutskottet skall ha extra möte med anledningen av den senaste ekonomiska utvecklingen på tisdag och känslan av att det står en ko på isen tycker jag är uppenbar. Regeringen skall presentera sin höstbudget i september och det skall bli intressant att se om regeringen den här gången insett att de nu sitter i minoritet.

Gammelmedia på detta:
SvD
/ DN / DN2 / DN3 / DN4 / Aftonbladet / SvD2 / Expressen /

Nymedia på detta:
Radikalen
/ GP / Jämlikhetsanden / Röda Berget / Peter Högberg / Snusideal Socken veckoblad / Tord Oscarsson / (S)ebastians tankar /Örfilar & Gladsparkar / Annarkia / Alliansfritt Sverige /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: