onsdag, augusti 31, 2011

PRESSMEDDELANDE

Det som skett i Oslo och på Utøya är fruktansvärt och en tragedi för Norge, Arbeiderpartiet och dess ungdomsförbund. Men attacken var även riktad mot alla som står för ett öppet och demokratiska samhälle. Mot bakgrund av detta har Socialdemokraterna i Norrtälje stad tagit initiativ till en öppen manifestation för att visa deltagande i vårt grannlands sorg och för att visa vårt engagemang för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Manifestationen kommer att genomföras lördagen den 3/9 med start klockan 14.00 på stora torget i Norrtälje (Folkets hus vid regn). Den samlar samtliga partier i kommunfullmäktige och förutom partiernas representanter medverkar kyrkoherde Per Rydberg och Rosie Skoog, regionchef för Bris region Mitt.

Även politiska chefredaktören Reidar Carlsson från Norrtelje Tidning och kulturarbetaren/Norrtälje-profilen Lennart Jansson medverkar. Manifestationen inramas med sång och musik av bland annat Balkanensemblen "Neretva" och Alexandra Jardvall, som kommer att framföra ”Vi kommer aldrig ge upp”. Sången hon skrivit för att hedra offren av massakern på Utøya.

För mer information kontakta:
Kristian Krassman
076-936 99 67
kristian.krassman@riksdagen.se

Gammelmedia på Utøya:
DN / DN2 / SvD / SvD2 / Aftonbladet / Aftonbladet2 /

Inga kommentarer: