tisdag, augusti 09, 2011

Står Hägglund på tur?

I dag så hade Lars Ohly funderat klart, och hans beslut är klokt. Sedan 2004 så har Ohly jobbat hårt med sitt Vänsterparti, och han har gjort det med den bravur. Resultaten i opinionen har inte varit någon direkt framgång, men hans insats och intryck han gjort på den politsika arenan kan ingen ta ifrån honom. Jag brukar ibland fundera på media och dess påverkan i olika sammanhang och Ohlys bröstpump-uttalande under valrörelsen 2010 är exempel som man kan fundera mycket kring.


Ohly har landat i att det är dags att lämna, andra har landat i att det är deras tur att ta över och alla dessa belsut är kloka. Politik är en förtroendebransh och får man inte förstroende så skall man låta andra försöka. Detta med att låta andra göra en insats på en ledande position inom politiken är något som många är dåliga på att inse och själva avgöra. Att inse att det är dags att lämna en post man fått tilldelats för sitt engagemnag är svårt, men närmast in på omöjligt för vissa. Men ledarskapet är trots allt avgörande, för oavsett hur demokratiska våra partier är så är det den som håller i ratten som styr, mer än vad vi själva kanske är villiga att erkänna.Lars Ohly väljer att lämna ordörandeskapet i Vänsterpartiet men kommer fortsätta sin politiska gärning. Att börsen i dag gjorde en vändning och steg kanske kan vittna om att Vänsterpartiets kapital hos väljarna nu även det kommer att stiga i värde. Vänsterpartiet behövs i politiken, och det gör även Ohly. Men att Vänsterpartiet behöver en annan som håller i ratten är uppenbart, så även för Ohly.Nu skall det bli intressant att se hur länge Göran Hägglund sitter kvar på sin post inom Kristdemokraterna. Hägglund tillträdde 2004 precis som Ohly och önskar väl precis som Ohly att han framgångar kunde vara fler än motgångarna. Hägglund kämpar med ett parti som är splittrat i många frågor och som inte kommer överleva ett val till på stödröster från Moderaterna. Hägglund har förpassat sitt parti till att kontinuerligt ligger runt fyraprocentspärren och då är ordförandeskapet något som omöjligt kan tas för givet.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / DN3 / DN4 / SvD / SvD2 / SvD3 / SvD4 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 / Aftonbladet4 / Expressen / Expressen2 / Expressen3 / Expressen4 /

Nymedia på detta:
Alltid rött alltid rätt / Johan Westerholm / Peter Högberg / Under den lugna Korkeken / Signerat Kjellberg / Ipse Cogita! / Tokmoderaten / Röda Berget / DHE / Jinge / (S)ebastians tankar / Jonas Sjöstedt / Martin Moberg / RADIKALEN / Röda Malmö / Jens Holm / Jesper Svensson / Mer vänster i Uppsala / Jöran Fagerlund / HAX / Ulf Bjereld /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Respekt (trots allt) åt den gamle kommunisten som tar sin mats ur skolan. Han har ju nästan lyckats få ner V(PK) under 4% så för alla är det väl bra att han slutar. Men jag undrar om V verkligen har nån framtid? Dvs annat än som rent stödparti för S.