söndag, augusti 21, 2011

Knuffen för vecka 33

Söndag och Håkan Juholt har precis avslutat sitt första sommartal som partiordförande för Socialdemokraterna. Innan jag sätter tänderna i ett själva talet så är det dags för att titta på utvecklingen för våra NetRoots-bloggare på Knuff:s topp 50 lista. Veckan som gått har bjudit på en hel del förändringar. Vi ser ett antal större ras, men även ett antal nya bloggare som tar sig in på listan, pånytt eller för första gången.

Veckans största ras står Svensson för som tappar inte mindre än 16 platser på listan, säkert bara ett temporärt ras och eftersom Knuff-listan kan är lite nyckfull i sina placeringar så tar vi det med en skopa havssalt. Veckans klättrare är Alliansfritt Sverige och Jonas Sjöstedt som båda kliver tre platser uppåt. För detta får vi nog tacka det stundande partiledarbytet i Vänsterpartiet samt Centerpartisten Staffan Danielsson som i veckan torgförde sina tankar om att Alliansfritt borde byta namn, i spåren av Utöya.

Veckans bloggande har resulterat i att två bloggar gör comeback och två bloggar gör premiär på listan, i all fall enligt min vetskap. Comeback gör Kulturbloggen och Ulf Bjereld. Premiär gör Jerker Nilsson på Alltid rött alltid rätt och Staffan Lindström på bloggen Jämlikhetsanden. Stort grattis till er alla. Övriga NetRoots-bloggares placeringar på listan enligt nedan:

1. Röda Berget (oför)
2. Martin Moberg (oför)

3. Alliansfritt Sverige (+3)
6. Peter Högberg (-3)
9. Peter Andersson (oför)
10. (S)ebastians tankar (oför)
13. Jinges Web&Fotoblogg (+2)
14. Roger Jönsson (S) (oför)
22. In Your Face (-4)
23. Lena Sommestad (+1)
24. HBT-Sossen (-7)
26. Storstad (-1)
27. Kulturbloggen (NY)
28. Svensson (-16)
31. Annarkia (+2)
33. Jonas Sjöstedt (+3)
35. Löntagarbloggen (-3)
37. Min politiska sida (-10)
39. Magnihasa (-8)
42. Ulf Bjereld (NY)
47. Jämlikhetsanden (NY)
48. Alltid rött alltid rätt (NY)

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: