torsdag, september 15, 2011

Ingredienser för en regeringskris

Det har nu visat sig att borgarna med statsrådet Maria Larsson i spetsen gjorde sitt yttersta för att deras ovilja att ge fosterhemsbarnen upprättelse och avslut skulle drukna i 10:års dagen av terrordåden den 11:e september. Tidningen Resumé meddelar i dag att TT intervjuade Larsson om beslutet på fredagen, men fick förhållningsorder att publicera först på lördagen. Larssons pressekreterare ställde krav på embargot efter att ha rådgjort med Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius.

Att Larsson och Reinfeldt väljer att lägga ner sådana mängder kosmetika i en fråga som de båda två uppenbart skiter fullständigt i är anmärkningsvärt. Karin Pettersson belyser sveket mot den grupp som ingen vill tillhöra träffsäkert i dagens Aftonbladet: "Efter två år av löften och tända förhoppningar hade regeringen äntligen ¬bestämt sig. Beslutsunderlaget var gediget. Två utredningar späckade med vittnesmål. Kränkningar, fysiskt våld, våldtäkter. ¬Redan trasiga barn som fallit offer för ¬ännu ett övergrepp, denna gång av ¬samhället. Utredningen föreslog ekonomisk kompensation. Så blev det inte".

Hanteringen av dessa personer som utstått vidriga övergrepp saknar motstycke. Trots att man från regeringen förnekat offren en fullgod upprättelse så har man uppenbart haft förståelse för att hanteringen av gruppen innehåller alla ingredienser som kan utlösa en regeringskris. Att man ville att beskedet skulle drunkna i mediebruset från 11:e september gör att den tidigare hållning från regeringen som varit urvattnad och mekanisk övergått till att vara cynisk och hjärtlös.

Gammelmedia på detta:
Resumé / Aftonbladet / DN / SvD /

Nymedia på detta:
Johan Westerholm  / Peter Andersson / Ett hjärta RÖTT / Martin Moberg /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: