tisdag, september 20, 2011

Mycket snack lite verkstad

I dag gör Aftonbladet en djupdykning i ämnet som föranlett det politiska systemskiftet i Sverige, nämligen frågan om utanförskapet. Under fem år har den borgerliga regeringen bekämpat sitt självdefinerade utanförskap. Med dimridån "det skall löna sig att arbeta" har deras utanförskap bekämpats genom att sänka skatterna mest för dom som tjänar mycket och dragit åt tummskruvarna för sjukskrivna, arbetslösa och pensionärer.
Resultatet av överhetens politik är häpnadsväckande, på fem år har andelen i detta utanförskap minskat med 37 500 personer. Samtidigt som vi ser att överhetens politik sliter isär Sverige. Barnfattigdomen ökar, sjukskrivna utförsäkras och arbetslösheten biter sig fast. Vi är på väg in i nästa kris, och den viktigaste reformen som regeringen har för att lyfta Sverige är att sänka restaurangmomsen, något som skapar ett håll i statens kassakista i storleksordningen 9 miljarder. Vems fickor dessa pengar till slut hamnar i vet ingen. Det kan vara unga arbetslösas fickor, men det kan lika väl vara krogägarnas.

I dag presenterar den borgerliga regeringen sin budget för de kommande åren. Dess innehåll och stora överraskningar kommer jag att återkomma till, men det känns inte som att som att det kommer vara någon riktig kioskvältare. Sannolikheten för det är nämligen lika stor som att den innehåller konkreta åtgärder för att utrota utanförskapet. Det som varit den borgerliga regeringens verbala prioritet, som inte att förknippa med den politiska. Eller som man brukar säga, mycket snack och lite verkstad.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / DN / DN2 / DN3 / SvD / SvD2 / SvD3 / SvD4 / DN4 / DN5 / Aftonbladet3 / Expressen / Expressen2 / Expressen3 / Expressen4 /


Nymedia på detta:Martin Moberg / Thomas Böhlmark / Peter AnderssonRöda Berget / JingeMagnus Andersson / Ipce Cogita / Åsa Westlund / Kommunisternas blogg / Anne-Marie Ekström /  Johan Westerholm / (S)ebastians tankar / Martin Moberg2 / Alliansfritt Sverige / LO-Bloggen / Alliansfritt Sverige2Det perfekta livet /

Krassman/ In Your Fact

Inga kommentarer: