söndag, maj 15, 2011

Den borgerliga nervositeten är påtaglig

I går passade jag på att ringa lite väljare i Västra Götaland. Responsen var övervägande positivt och majoriteten av de som inte hade röstat redan uppgav att de skulle rösta på Socialdemokraterna i dag. Hur det nu blir med det får vi ju se men jag kan efter ett par minuteras surfande konstatera att nervositeten gör sig gällande, och speciellt tydligt är det när man läser borgerliga megafoners mer eller mindre onyanserade analyser och spådom kring ett blivande valnederlag.

Opinionsundersökningarna visar att vi rödgröna kommer att stärka vår majoritet i valet, men vi vet att det hänger på valdeltagandet. Borgerliga sympatisörer är mer röstbenägna men nu när alternativen förtydligats inför omvalet så har valvinden vänt. De självsäkra Moderaterna har tonat ner sitt höga tonläge och jag misstänker att Reinfeldt och ledarna i ”de små blå” kommer att ångra sina senaste besök till regionen, för någon positiv effekt har inte ännu inte visat sig.

Det är dock i dag det avgörs och hur mycket än bloggare som Tokmoderaten och borgerliga ledarskribenter för söker skrämmas och helgardera sig inför en möjlig valförlust så kommer detta att påverka synen på Alliansens kannibalism och Socialdemokraternas nya ledarskap. Det tog 22 månader för Reinfeldt att presentera de ”nya Moderaterna” efter det han valdes till partiordförande. Hur lång tid det nu kommer ta innan han presenterar sitt partis nästa skepnad får vi se.

Återkommande har Reinfeldt talat om skapandet av ”Allians för Sverige” på sina torgmöten, något som inte kan liknas med annat än gammal skåpmat. Regeringen är trött och slut på idéer. Att tro att en gamma partisekreterare för Moderaterna, Johnny Magnusson, skulle kunna leverera något annat än övertro till privatiseringar och marknad i detta val kommer blir alliansens största orsak till förlusten, om den nu kommer., och det hoppas jag innerligt att den gör.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Aftonbladet / GP / GP2 / GT / GT2 / DN2 /

Nymedia på detta:
Tankar hos en gråsäl / Thomas Böhlmark / Barbamama / Peter Högberg / (S)ebastians tankar / Peter Andersson / Tokmoderaten / Dackefejden / KLARTEXTEN / Anders S Lindbäck / Fredrik och hans Sollentuna /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Fredrik i Sollentuna sa...

Trött men inte helt irrelevant observation från mig i söndagskvällen...

http://fredrik.vartsollentuna.se/2011/05/15/solen-forsvann-bort-till-orebro-och-vagrade-ga-ner-over-vast/