lördag, maj 14, 2011

Mauds sista valrörelse

Centerpartiets Maud Olofsson gör just nu sin sista valrörelse som partiordförande. Väljarstödet för den tidigare stolta folkrörelsen med sunt bondförnuft har flytt och under Maud Olofssons ledning. Centerpartiet har förvandlats från att varit en trovärdig röst som stog upp för sina ideal till att bli identitetssökande populister som söker allas gunst och sviker sina rötter. Maud Olofsson är inte bara ur takt med tiden för sitt eget parti, utan även i ett antal andra frågor.


Ännu en gång sätter hon partiets heder i pant, den här gången i slutspurten av valet i Västra Götaland. Dagen till ära väljer hon att genomföra ett utspel som knappast går i takt med väljarkåren i morgondagens omval. Maud Olofsson drar nämligen lans för skilda valdagar, hennes motiv till detta är den pågående valrörelsen. - Vi har ju sett här hur folk har fått upp ögonen för de regionala frågorna, och det engagerar. Det här är jätteroligt. Det borde vara valrörelse hela tiden. Det är då som vi är som bäst, sade Olofsson som för fjärde gången under valkampanjen besökte Göteborg.

Ja du Maud Olofsson! Du har varit jätteduktig i dina valrörelser, men om du nu av rent nostalgiska skäl skall klamra dig fast så har du verkligen suttit för länge på din post. Väljarna i Västra Götaland har så här långt inte uppfattat omvalet som manna från himlen och med tanke på Centerpartiets blygsamma framgångar de senaste valen så kanske det bästa för partiet vore att inte genomföra några fler val, oavsett hur roliga Maud Olofsson tycker dom är. Jag är övertygad om att skilda valdagar kommer bidra till ett konstant sjunkande valdeltagande.

Att det nu blivit lite temperatur i det här valet tror jag beror på engagemanget från partierna centralt, men att tro att detta skulle upprepa sig med skilda valdagar tror jag är att hoppas på för mycket. Nej du Maud, detta är din sista valrörelse som partiordförande så låt kommande ledarskapet avgöra den här frågan för Centerpartiet.

Gammelmedia på omvalet:
SvD / DN /Aftonbladet / GT /

Nymedia på detta:
Jinge / Ett nytt penningsystem / Alliansfritt Sverige / Tommys tankar / apg29 / Demagog /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: