måndag, maj 16, 2011

- (S) använder ju SD friskt i riksdagen

UPPDATERAD:
Att Moderaternas tidigare partisekreterare och nu mer gruppledare i Västra Götalands regionen, Johnny Magnusson, är på väg att få ett nytt jobba av Arkelsten är mer eller mindre uppenbart. Trots att bläcket inte torkat på valresultatet så tar sig denna Moderaternas Leslie Nielssen till tankar och funderingar som inte kan tolkas som en desperat handling. Till GT uppger han på fullaste allvar att Socialdemokraterna använder SD friskt i riksdagen för att jävlas med regeringen.Kör Magnusson...kör!

Magnusson som inte helt verkar vara uppdaterad skall här få några intressanta siffror att suga på. TT:s genomgång av alla 289 voteringar fram till den 18 mars visar att SD röstade med regeringen i 72 procent av fallen. I de voteringar som varit direkt blockskiljande, och SD haft vågmästarroll, så har man röstat med regeringen i drygt 94 procent av fallen. Dessutom visar en undersökning som DN gjort att sex av åtta gånger som de rödgröna och Sverigedemokraterna röstat på samma förslag i riksdagen har omröstningen gått snett.

Magnusson rusar allt snabbare om stupet av sin politiska karriär och samtalet från nuvarande partisekreterare Arkelsten där hon berättar "att vi har funderat på en sak" kan inte vara långt borta nu. Skall borgerligheten i Västra Götaland ha skuggan av trovärdighet i framtiden så får nu gubben Magnusson maka på sig, och biter han sig fast är ingen gladare än undertecknad. Kör här Magnusson.

Nu verkar det dock som att Magnusson nyktrat till efter gårdagens valvaka. Med följande framkrysstade resonemang så försöker han nu reparera all den heder han förlorat: –Jag tycker inte att man ska stå på valnatten och säga att man inte gör si eller så, utan man ska ha respekt för väljarna, säger han till Sveriges Radio P4. Om Magnusson fortfarande tycker att Socialdemokraterna använder SD friskt i riksdagen framgår tyvärr inte, här kanske han kommer att utveckla sitt resonemang framöver, efter nästa samtal från Arkelsten så kanske det låter annorlunda.

Gammelmedia på detta:
GT / Expressen / DN / SR /

Nymedia på detta:
Politikerbloggen / Kent Persson / Martin Moberg / Röda Berget / Martin Moberg om Magnussons pudel / RADIKALEN / Roggansblogg / GalaXybloggen / (S)ebastians tankar /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Tobias "Radikalen" Cuthbert sa...

Ska påpekas att Socialdemokraterna inte varit helt ärliga heller i hanteringen av SD. Vissa har menat att Alliansen för en Sverigedemokratisk politik. Men i invandrarpolitik som är huvudfrågan där Alliansen aldrig skulle rösta med SD ignoreras, och det är väl ändå där det räknas att åsikterna skiljer? Socialdemokraterna har ju vägrat att rösta för cykelvägar i kommuner där SD sitter med, och det trots att alla partier höll med om att det behövdes. Det finns fler löjliga exempel. Det har helt enkelt blivit en töntig tävling där socialdemokraterna är helt obstinata.

Samarbeta är ju en sak, och Johnny Magnusson har ju riktigt fel. Att rösta likadant i vissa frågor är inte att samarbeta. För att samarbeta måste det finnas en dialog. Så länge som SD är vågmästare mellan blocken kommer båda blocken vara beroende av dem i vissa omröstningar.

Den där statistiken skulle betytt mer om den hade visat vilka frågor man röstar emot eller för. Annars är det bara att använda SD som slagträ i debatten och det vinner de ju bara sympati på.

Jag tror inte att de hade växt så mycket som ett parti om man inte hade diskuterat hur hemska de var hela tiden. All publicitet är bra publicitet, och min fiendes fiende är min vän kom flera fram till.

Den här debatten är riktigt trist och jag föreslår en munkavle på Magnusson som en bra början.

Tack för länken!

Krassman sa...

@Tobias
Vilka kommuner har man gjort där SD motionerat om cykelvägar? Ge mig dina löjliga exempel så skall jag undersöka dom närmare och se om det stämmer.

Att yrka bifall till andras motioner brukar nämligen vara väl övervägt och avvägt och är ett beslut som fattas av hela fullmäktigegruppen.

Statistiken visar ju bara hur SD har valt att rösta. Inte hur andra röstar på SD:s förslag. Men du har helt rätt när det gäller Magnusson, onödigt att ge SD det inflyatndet i debatten när dom inte ens har något. Länar vidare framöver om det är något spännande.