söndag, maj 01, 2011

Vår dag, inte K-G Bergströms

I dag så är det arbetarnas dag, dagen då vi firar arbetarnas rättigheter och krav på framtiden. Runt om i landet har partierna med sina rötter i arbetarrörlsen demonstrerat, något som retar högern och K-G Bergström till vansinne. För den här dag handlar inte om valet 2014, och den handlar inte de enskilda intressen som de med de högsta inkomsterna har. Den här dagen handlar om solidaritet och den handlar att visa att ett annat Sverige är möjligt.

En riktig socialist som står på arbetarnas sida.....eller?

I dag har Håkan Juholt varit ordförande för Socialdemokraterna i 38 dagar, och det är 1261 dagar kvar till valet 2014. Därför är K-G Bergström och hans gelikar sura som raggsockor. Många har ställt frågan till Juhpolt varför han talar vid två tillfällen i Dalarna i dag. Så många fler hade ju närvarat om han gjort det i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Men tillskillnad från att maximera antalet redan frälsta till att närvara så handlar Juhlots tal i dag om något annat. Det handlar om att stå för sitt ord. Juholt har lovat att tala i Dalarna i dag, och då gör han det.

Håkan talade i dag om "innanförskapets samhälle", en stark kontrast mot det borgerliga samhälle som Reinfeldt skapar. Liknelsen som Juholt använder är hämtat från Pingvinerna. Pingvinerna värmer varandra när det är kallt. – Är det inte märkligt att pingvinerna har ordnat samhället bättre än Fredrik Reinfeldt? undrade Juholt. Men all vi vet att sanningen på det från borgerligaretoriker är att "det skall löna sig att arbeta". Något som inte det minsta har att göra med att skapa ett samhälle där alla ges möjligheter, ett samhälle där alla ges chanser.

Första maj handlar just om detta, att visa på vilja och visioner. Något som den borgerliga regeringen inte visat på mång många år, även detta något som retar K-G Bergström och han gelikar. Bergström menar att problemet för Juholt är skatterna, man kan tro att svaren på alla dessa skatter är det viktigste i K-G Bergström och alla andras liv. Men det tror inte jag på, jag tror att viljan och visionerna för framtiden är det viktiga. Bergström oj:ar sig över att Juholts tal i dag inte vinner några nya väljare.

Mig veterligen så vill inte K-G Bergström att Socialdemokraterna skall få några nya väljare, eller att vi skall fira Första maj...eller hur är det med det K-G?

Gammelmedia på detta:
Expressen / DN / Aftonbladet / SvD / SvD2 / Expressen2 / Aftonbaldet2 / Aftonbladet3 / DN2 / DN3 / DN4 /

Nymedia på detta Första maj:
Jinge / Martin Moberg / Peter Högberg / Jens Holm / Röda Malmö / Håkans blogg / Monica Green / Alltid rött alltid rätt / Thomas Bhölmark / Kilden & Åsman / Jonas Sjöstedt / (S)ebastians tankar / Alliansfritt Sverige / Gunnar Hökmark / Anybody´s place / Angie Roger / Röda Berget / Ulf Bjereld / Anki Furustrand / Tokmoderaten / Johan Westerholm /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var bra det där Juholt sa om vilka frågor han inte fått av journalisterna(och absolut inte av KG Bergström). Hur ska klyftorna minskas? Hur ska barnfattigdomen bekämpas osv.

Mårten M

Anonym sa...

Är inte pingvinerna utrotningshotade? Dålig liknelse av Juholt.