torsdag, maj 12, 2011

Vilka sjukhus skall säljas Magnusson?

Moderaternas partisekreterare mellan 99-03, Johnny Magnusson , har ambitionen att sälja ett antal av de sjukhus som finns i Västra Götaland. De sjukhus han själv nämnt så här långt är Skene lasarett, Dalslands lasarett, Lidköpings sjukhus och Uddevalla sjukhus. Lösningen för vårdens utmaningar tror Moderaterna som vanligt ligger i driftsformen och att allt blir bättre om privata företag kan ta ut vinster på skattefinansierad verksamhet. Trots att tesen om att markanden löser allt bäst är överbevisad ett antal gånger så väljer fortsätter Moderaterna att uppvisa en märklig övertro till detta.Att nu debatten kommit att handla om Moderaternas privatiseringsiver stör Johnny Magnusson som nu börjar skjuta skarpt i debatten. Själv bedyrar han att Moderaterna skulle ha några som helst planer på detta, trots sina egan uttalanden alltså. Socialdemokraterna blåser till strid kring frågor som inte finns. Han hävdar på fullaste allvar att Socialdemokraterna påstår att moderaterna vill ”sälja ut” sjukhus. Men att de inte har några förslag på att ”sälja ut” några sjukhus. Nu är det ju dock så att politiker går inte till val på vilka förslag som dom har lagt, utan vilka förslag som man skall lägga, och här har ju Johnny Magnusson vart lika tydlig som tydligheten själv.


Magnusson är en komiker på många sätt, inte bara i sitt agerande!!

I dag skriver Anders Lindberg kloka ord i Aftonbladet om vad valet i Vätsra Götaland handlar om, och det är människosyn. Människosynen som Moderaterna har haft för att med kirurgisk skicklighet forma en politik som ger sig på de som redan har det sämst. Den borgerliga sjukförsäkringen, A-kassan och FAS3 är alla exempel på denna politik. Vinnarna i den borgerliga politiken för ökade klyftor inom sjukvården är de välbeställda, vårdbolagen och försäkringsbolagen.

Förlorarna är alla andra. Moderaternas Leslie Nielsen försöker nu desperat att mörka sina egna politiska intentioner. Jag hoppas för alla medborgare i Västra Götaland att han inte lyckas. För den sjukvården som är den bästa, är den som prioriterar utifrån behov och inte plånbokens tjocklek. Sjukvården som är till för att tjäna befokningen, och skall vårdbolags vinstintressen prioriteras hamnar vårdtagaren inte i första rummet.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Martin Moberg / Jinge / Röda Berget / Jämlikhetsanden /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: