söndag, oktober 23, 2011

Moderaterna lämnar walk over

Åter en tuff vecka har gått för Håkan Juholt och oss Socialdemokrater. Drevets fas kring avslöjanden och scoop är passerat, nu handlar det om att publicera resultatet av medias insatser översatt till väljarnas opinionssiffror. Inte helt oväntat så rasar vi Socialdemokrater till 25,5 procent, men trots alla svarta rubriker så visar SvD/Sifos extra väljarbarometer att ingen av förändringarna den här veckan jämfört med förra är statistiskt signifikanta. Oavsett siffrorna så är trenden är negativ och förr Juholt och oss andra återstår bara hårt arbete.

SvD/Sifo konstaterar att inget av resultaten i denna mätning är statistiskt säker jämfört med föregående men däremot så konstaterar men att de som lämnar Socialdemokraterna, främst går till Moderaterna! Om nu väljare som sympatiserat med oss, väljer att lämna oss och gå till Moderaterna efter det gatlopp som Juholt fått utstå så kanske deras stöd inte är värt att gråta allt för mycket över. Det kommer att ta tid att vända debatten åter till politiken, men ju snabbare den vändningen kommer, ju bättre för Sverige.

För de politiska alternativen som presenterats skiljer sig kraftigt åt, och de erbjuder två olika typer av framtid för Sverige. Vi har en högre ambitioner än att låta marknaden styra och politiken sitt på läktaren och titta på. Valet 2014 kommer att avgöras på den presenterade politiken och vi Socialdemokrater har ambitioner att vinna valet på egna meriter, inte på andras misslyckanden. Moderaternas strategi verkar dock vara den sist nämnda. Valet kommer avgöras på de politiska ambitionerna, och på den här punkten lämnar Reinfeldt klara besked, Moderaterna lämnar walk over.

Gammelmedia på detta:
SvD / Aftonbladet / DN / ExpressenSvD2 /

Nymedia på detta:
Kent Persson / Thomas Böhlmark / Röda Malmö / Peter Andersson / Kulturbloggen / Homo Politicus / Håkans Blogg / Svensson / Tokmoderaten / SSV / Zac´s åsikter på ett fat / Halmdockan / Johan Westerholm / Anybody´s place / Norha for you / Kenneth G Forslund /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Steffe P sa...

Hårt arbete är väl bara förnamnet. Tror dock att ni sossar kommer att förlora på dåliga egna meriter och era egna misslyckanden. Dvs Juholts klanterier och ert partis omkramande av honom. En dålig ledare som Juholt kan inte ger er nån vinst eller?

Krassman sa...

@Steffe P: Känns som att du redan bestämt dig för vilket parti som kommer att få din rösta 2014? Det tog Juholt fyra månader att vända trenden och bli Sveriges största parti igen i mätningarna så ha lite tålamod Steffe.

Detta är inte över på långa vägar och om du tycker att Juholt har "klantat sig" så kan du väl ta och titta lite på Reinfeldt och hans agerande i diverse frågor, men å andra sidan kanske du bara ser det som att man har rätt att ändra sig i ett antal frågor.

Sedan är jag lite nyfiken på vad du vet om Juholts ledarskap? Jag ser det på nära håll genom mitt engagemang och mitt jobb. Du skriver att han är en dålig ledare så då kan du väl vara gullig och berätta för mig hur du kan veta det. Med hopp om svar / Krassman

Steffe P sa...

En bra ledare har väl inte ett parti som gör myteri mot den budget man lägger fram? Förankring kallas det väl? Och där flera ledande politiker runt om har öppet talat om sitt misstroende mot ledaren? Du tillhör väl dessutom själv det man kallar partieliten eller nomeklaturan så du har väl ett egetintresse i att tala väl om ledaren? Eller är jag helt fel ute?