söndag, oktober 09, 2011

Olycka!?

Trots omvärldens protester så fortsätter tjurfäktandet på valda delar. Bilden här nedan är hämtad från fäktandet i Zaragoza, i norra Spanien. Intressant att man i media väljer att rubricera det inträffade, att tjuren för än gångs skull fick in en stöt, för en olyckan. Killen som fick hornet i ansiktet heter Juan Jose Padilla och var en av huvudakterna vid tjurfäktning som anordnades i staden. Hittade även en gammal artikel från DN där man just beskriver att Matadorer varit inblandade i olyckor.

Det faktum, att när det verkligen blir en kamp mellan tjur och människa ses som olyckor tycker jag bekräftar att tjurfäktningen inte är något annat än en scensatt slakt, som dessutom konservativa politiska krafter försöker att rättfärdiga och försvara. Juan Jose Padilla fick pisk den här gången och det ser ut som att han förlorade ett öga på kuppen. Hur det gick för tjuren, som heter Marques, är dock okänt. Man kan ju bara undra hur länge detta tramsiga vansinne skall få fortsätta.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / DN / Huff Post World /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Pedro sa...

Tja, hur länge skall vi här i Sverige ha tusentals blodtörstiga beväpnade människor i skogen på höstkanten många av vilka många inte kan skilja på en älg, ett rådjur eller en ladugårdsdörr?