tisdag, oktober 18, 2011

Vilket värde har Mellins bevis?


I dag levererar Lena Mellin "bevis" för att Håkan Juholt är en slarvpelle. I dag så är beviset den presskonferens Håkan höll fredagen den 8/10, för Lena Mellin mer känd som superpudeln. Det som är grunden i den bevisbörda som nu Mellin tar fram är den ”layer cake” som nu byggs för att gör att drevet till en självuppfyllande profetia. Man staplar helt enkelt frågorna på varandra, lyfter valda delar i varje fråga, vinklar beskrivningen för att passa, och vips så har man skapat bevis för den bild som man önskar sätta.

Frågorna som använt för att måla, den av Mellin och andra, önskvärda bilden har avhandlat allt från Juholts invit till de fackliga överläggningar om pensionssystemet, insatsen i Libyen, den interna debatten om skuggbudgeten och frågan om prövotid för medborgarskap. Alla med en gemensam nämnare efter medias strukuruppbyggand att passa in i drevet, sakfrågan är sekundär, men att Juholt och Socialdemokraterna ändrat uppfattning är primär.

Nu skall motivet till sitt drev mot Juholt räddas. Att nu Mellin hävdar att Juholts skuld är bevisad, när hans källa är Aftonbladet, gör inte drevet och dess syfte mer trovärdigt. Vilket bevis är det när det var Aftonbladet som initialt förkunnade att reglerna för riksdagsledamöternas boende var tydliga, och inte Håkan Juholt. Han hade läst detta i Aftonbladet, och det som står i tidningen kan man ju lita på.....

Skall bli intressant och se om Mellin och media kommer bygga en liknande "layer cake" när det skall skapas ett drev mot Fredrik Reinfeldt och hans parti. För hur många gånger har inte han ändrat sig, under galgen? Här är i alla fall ett axplock till Mellin och hennes vänner inom drevet.
Reinfeldt ändrar sig om folkmord
Reinfeldt ändrar sig om Schenström
Reinfeldt ändrar sig om enskilda fall
Reinfeldt backar om vab-dagar
Reinfeldt backar om fosterhemsbarnen
Reinfeldt backar om sjukförsäkringen
Reinfeldt backar om FAS 3
Reinfeldt backar om ränteavdragen

Gammelmedia på detta
Aftonbladet / Läs gärna Bo M Malmbergs analys av drevet på Newsmill / DN / DN2 / SvD / Expressen /

Nymedia på detta:
Martin Moberg / Marios blogg / Ipse Cogita / Mediernas värsta mardröm / Johan Westerholm / Mattias Jansson /

Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan knappt vänta på drevet som lär komma efter följande allianspolitikers ändringar i sina bidragsansökningar... Eller not:
http://svt.se/2.22620/1.2570948/fler_politiker_betalar_tillbaka_bobidrag

Det intressanta ska ju bli att se om AB kommer att starta samma drev, ok det är inga partiledare men det är 4 st riksdagsmän, förvisso allianspolitiker men det ska ju inte spela någon roll eller det gör det kanske i ABs värld.

Steffe P sa...

Intressant sätt att argumentera. "Vi vill ha ett eget drev mot Moderater och alla andra som varit taskiga mot Juholt". I stället för att fundera över hur allvarligt det är att en person som vill bli statsminister hanterar sanningen lite slarvigt vill S ha ett eget drev mot sina meningsmotståndare? Har ni inte medietränats? Har ni inte fattat ett skit av hur media fungerar? Inte undra på att Juholt fuckar upp gång på gång!

Krassman sa...

Steffe P: Du skriver "hur allvarligt det är att en person som vill bli statsminister hanterar sanningen lite slarvigt..." menar du att Håkan Juholt ljuger? Vilka är "ni" som du syftar till gällande mediaträning? Vilka fuckups har Juholt gjort som har att göra med mediaträning?

Steffe P sa...

Han kanske inte direkt ljuger men ger inte heller ett förtroende om att han verkligen inte visste. Se bara på sifforna från SIFO - katastrof. Förtroende är det sista man idag kopplar med Juholt. En person som vill bli statsminister. I det kan man väl säga att han fukkat upp? Partiet satte tilltro till han och han fukkade upp. Eftersom han inte kunde läsa medias uppenbara agenda och trasslade in sig i velande i stället för att bara säga att han gjort fel och att han är ledsen. Göra en pudel helt enkelt.