tisdag, oktober 25, 2011

Moderaterna uppfann hjulet!

Nu när Moderaternas utvärderar sin senaste "get-togehter" i Örebro misstänker jag att betyget inte kommer bli det bästa. Moderaterna kom säkert fram till massa klokheter, om man frågar dom, men den dominerande bilden utgörs nu av kontinuerliga klavertramp. Först ut var Reinfeldt som under sitt tal varnade för att ha visioner. I Reinfeldt och hans talskrivares huvud kanske det låter som en helt sunt. Men när man beskylls för att ha slut på idéer så sågar han lugnt och metodiskt partiets mantra om att ständigt förnya sig, i lagom höjd med fotknölarna.


Sedan har vi Reinfeldt och hans definition av särintressen. Efter hans inledningstal i Örebro fick han svara på vad som var särintressen. Reinfeldt torgförde att LO och Svenskt Näringsliv som typiska särintressen och att han var fullt beredd att ta kritik för detta. Kritiken kom från en rasande Urban Bäckström och någon dag senare så fick Anders Borg tala sig varm om fackföreningsrörelsen och hans vilja till att initiera trepartssamtal med fack, arbetsgivare och regeringen för att hitta en arbetslinje med större trovärdighet än sänkt restaurangmoms.

Sist men inte minst så har vi Moderaternas vilja att göra upp med sin politiska historia. En del av Moderaternas ställningstaganden genom tiderna lämnar en hel del mer att önska. Inte så att man helt enkelt tar avstånd från tidigare uppfattningar, man försöker helt enkelt att skriva om den samma. I det nya idéprogrammet hävdar man att Moderaterna var emot apartheid under slutet av 1900-talet, att det gamla Högerpartiet var arkitekterna bakom den svenska välfärdsmodellen och att högern gav oss rösträtten och jämställdheten. Om Moderaterna även uppfann hjulet är ännu okänt.


Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 / SvD / SvD2 / DN / SvD3 /

Nymedia på detta:
Röda Berget / Martin Moberg / Ockulta ögat / Jinge / Carls konsumentblogg / Jonas Sjöstedt / Tokmoderaten / Svensson / Lasses blogg / Mer vänster i Uppsala / Badlands Hyena / Min politiska sida / Storstad / (S)ebastians tankar / Zac´s åsikter på ett fat / Peter Högberg / Helene Björklund / Halmdockan / Andrines vapensmedja / Anna Starbrink / Peter Andersson / Alltid rött alltid rätt / Det perfekta livetPeter Högberg2Alliansfritt Sverige / Alliansfritt Sverige2 /

Krassman / In Your Face

3 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Av alla dina inlägg måste jag erkänna att detta stod i en klass för sig! Mycket bra! Keep up the good work...

Anonym sa...

Det har jag alltid sagt!

Anonym sa...

Tror även att de har uppfunnit elden...

Klockrent inlägg :)
/Gydvan