lördag, oktober 22, 2011

Nu skall särintressena bjudas in

Moderaternas arbetslinje har stora problem och nu är de goda råden svindyra. Deras påstådda främsta insats för att minska arbetslösheten, jobbskatteavdraget, är lagt på is. Arbetslinjen för att bygga Sverige stark och ta politiskt ansvar för framtiden är nu reducerat till att sänka resurangmomsen. Partiet är slut på idéer och fokus ligger på att hålla fasaden uppe. Det sensate utspelet från Moderaternas att nu bjuda in "särintresssen" vittnar om att det är dags för Moderaterna att rädda det som räddas kan.

Det har nämligen gått upp ett ljus för Moderaterna, vi klarar inte att hålla arbetslinjen själva, och då kan vi inte fortsätta kalla arbetsmarknadensparter för särintressen. Anders Borg tar nu initiativ till ett samarbete med LO, TCO och Saco för att få bukt med arbetslösheten. Han vill ha trepartssamarbete mellan facken, arbetsgivarna och staten. Det är inte annat än tragiskt, men på sätt och vis är det rätt komiskt att man nu ger sken av ha förståelse för politiskens ansvar när det gäller jobben.

De goda råden är svindyra och Borg slängar nu in jästen efter degen. Arbetsgivarna har under lång tid pyrt av missnöje över den borgerliga arrogansen och här om dagen kallade Fredrik Reinfeldt LO och Svenskt Näringsliv för typiska särintressen. Nu är det dags för Borg att rädda Reinfeldts arroganta hantering av arbetsmarknadens parter, men den stora frågan är ju om näringsliv och fack vill bli sammanblandade med ett ledarskap som kallar dom typiska särintressen. Hade man från början haft en arbetlinje med ambitioner skulle arbetsmarknadensparter setts som mer än bara remissinstanser och särintressen.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvD / DN /

Nymedia på detta:
Röda Berget / Martin Moberg / Anders Ljungberg / Roggansblogg / Jinge / Signerat Kjellberg /

Krassman / In Your Face


3 kommentarer:

Ubbe sa...

Du bommar en sak vad gäller TRE-pratssamtal:
Regeringen, TCO och SACO - inte LO.....

Krassman sa...

@Ubbe: Ha ha, den var bra =). Men tror du inte näringslivet behövs då?

Ubbe sa...

Nej, SN behövs inte - de är ju enligt (m) ett "särintresse"...