lördag, oktober 01, 2011

Ge KD till fundamentalisterna

Den kristna högern inom alliansen är illa ute, riktigt illa ute. Den senaste stor mätningen som publicerades i DN placerar ännu en gång KD utanför riksdagen och de interna stridigheterna verkar nu  tillta inom partiet. Två distrikt har nominerat påläggskalven Mats Odell till ny partiledare, och trots att frågan inte är avgjord på långa vägar så tvekar inte en del i att torgför sitt motstånd mot Hägglunds ledarskap. 

Dagens skribent i SvD är en skara som till mestadels består av fd riksdagsledamöter och ett antal nuvarande. Ett antal av dessa namn känner jag igen från uttalanden och politiska ställningstanden och lösningar som är hämtade från den kristna högerns djupaste gravkammare. Namn som Annelie Enochson och Tuve Skånberg har aldrig varit förknippade med frågor som gäller sexuellt likaberättigande, jämställdhet mellan könen eller en politik för ett sekulariserat samhälle.

Men vad tror sig då dessa personer som representerar den mest konservativa delen inom den kristna högern kunna genomföra med ett nytt ledarskap. Tror dessa på en ledare som tar upp frågan om genomföra inskränkningar i aborträtten? Tror dom på ett ledarskap som fortsätter driva vårdnadsbidraget som en livs avgörande reform för det moderna samhället? Tror dom på fullaste allvar på ett ledarskap som yrkar på slopande av särbeskattningen? För mig får dom gärna tro det, för inget annat skulle snabbare få väljarna att vända KD ryggen och göra dom till ett en procents parti för fundamentalister. 

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / SvD3 / SvD4 / DN / DN2 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen / Expressen2 /

Nymedia på detta:
Peter Andersson / Högerspöket / DHE / Tuve Skånberg / Martin Moberg / Anybody´s place / Mikael Persson / Alliansfritt Sverige / Ulf Bjereld / Kent Persson / Röda Berget


Krassman / In Your Face
Inga kommentarer: