torsdag, augusti 20, 2009

Platsjournalen snart större än kvällspressen

Arbetslösheten har ökat med 2,3 procent det senaste året. Nu ligger arbetslösheten enligt siffror från SCB på 9,1 procent. Dessa 9,1 procent motsvarar 454 000 personer som nu befinner sig i någon form av utanförskap där bidragsberoendet hägrar. Att arbetslösheten kommer att vara den viktigaste frågan i valet 2010 står väl utom alla tvivel vid det här laget. Samtidigt så har kampen om att få prioritera sina egna väljargrupper börjat inom den Moderata alliansen.
Platsjournalen, snart fler läsare än Aftonbladet och Expressen

Vi får väl se hur tydliga profiler som partierna kommer ha när slaget om kosingen är över och Anders Borg och Fredrik Reinfeldt fördelat slantarna. Kommer KD att hitta sin profil som gör att dom klarar 4 procent spärren till riksdagen? Kommer Centerpartiet att få det dom behöver för att verka trovärdiga i jobbfrågan? Kommer Folkpartiet att få sina pengar till kommuner och landsting? Kommer Moderaterna att få fortsätta med sina skattesäkningar för de redan rikaste. Många frågor hänger i luften och den Moderata alliansen har kniven på strupen att försöka ge bilden av att de klarar jobben, en fråga som dom enligt mätningarna tidigare haft störst trovärdighet i men nu tappat. En spännade höst är att vänta, för oss med ett jobb alltså.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, Aftonbladet

Nymedia på detta:
Peter Andersson, Johan Westerholm, S-buzz, Jobbävningen, Peter Andersson 2, Utredarna


Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Mr M sa...

Tänk då om sossarna hade använt de goda tiderna de regerade, att få människor i arbete i stället för att endast använda mandatet för att återväljas? Då hade arbetslösheten varit betydligt lägre när finansoron startade!