måndag, juni 11, 2007

Kom hem nu Sjöstedt.......

Opinionsundersökningarna kommer i tät följd. På uppdrag av Expressen har Demoskop gjort en undersökning mellan 31 maj till den 6 juni. Siffrorna visar att Vänsterpartiet och Sossarna är de enda två riksdagspartierna som backar. Vänsterpartiets siffra är deras sämsta sedan 13 år tillbaka och orsakerna till detta är många. Strörst orsak till Vänsterpartiets förtroende måste ändå vara deras interna trassel. Lars Ohly har det tufft och personligen så förordar jag (och en del partidistrikt inom Vänsterpartiet) att Jonas Sjöstedt bör komma hem från parlamentet i Bryssel och ta över ordförandeskapet. Vi får väl se vad som händer.
Släpp Bryssel och kom hem och städa lite nu uppmanar In Your Face.

Oppositionen är fortfarande större och får 49,5 procent. Samtidigt ökar stödet för alla fyra regeringspartierna men bara folkpartiets uppgång är statistiskt säkerställd i mätningen.

Krassman, In Your Face

15 kommentarer:

Catarina sa...

Jonas är jättebra, men man kan inte bara skylla på partiledaren. Jag lovar att skärpa till mig och göra det bästa för att mobilisera mina kamrater. Vi kommer igen till valet och sedan ska vi visa svenskarna att det finns ett annat sätt att bygga ett samhälle.

Anonym sa...

Det är väl ändå en kombination av flera saker. En svag ledare som inte lyckats "ena partiet" och som inte fattat dagens politika spel. Interna strider inför öppen ridå. Ett vakum efter Gudrun Schyman. En svängning mot en mer doktrinär och (upplevt) gammaldags socialism. Samt en allmän avsaknad av visioner och ideer från S och vänsterut. Jag tror att V kommer att ha det svårt att återhämta sig. OCh Ohly måste ju bort.

Krassman sa...

Catarina - Allan L: Ni har ju helt rätt båda två. Precis som jag skriver så är nturligtvis orsakerna många men personligen så tror jag de interna problemen kraftigt drabbar trovärdighetskontot. Man kan inte skylla på partiledaren man har för vi får de ledare vi förtjänar. Tycker en med erfarenhet fråm området. Självklart kommer (V) tillbaka, och vi håller på er.

Anonym sa...

Ohly skall inte bort, han är det bästa som hänt svensk politik på flera decennier.

Krassman sa...

Johan: Får jag fråga vilket parti du röstade på i valet 2006?

Anonym sa...

Men Sjöstedt har väl lämnat parlamentet redan och bosatt sig i New York? Om jag inte är helt felunderrättad...

Krassman sa...

Anna: Ah, du har ju helt rätt,. Jonas lämnade parlamentet 2006. New York it is, hoppas ändå han kommer hem.

Anonym sa...

Jo visst får du det Krassman. Moderaterna. =)

Krassman sa...

Johan: Vad skall jag säga, i knew it!!! För övrigt så bör denna läsas:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=576012&previousRenderType=1

Fredrik Andersson sa...

Jag skulle rösta på Josefin Brink som Ohlys efterträdare. En lysande stjärna...

Jag tycker dock att Ohly gjorde en bra valrörelse och han borde få sitta över valet 2010.

Alexandra Einerstam sa...

And my vote goes to...

Josefin Brink eller varför inte Siv Holma?

Krassman sa...

Fredrik - Alexandra: Vad tror ni om Sahlin, Brink och Wetterstrand på turné i Sommar Sverige 2010?

Alexandra Einerstam sa...

Alice Åström:
http://www.expressen.se/nyheter/1.717666

En kvinnlig trojka bestående av Sahlin, Brink och Wetterstrand - sounds jolly good!

Catarina sa...

kvinnlig trojka räcker inte. Vi måste bli fler kvinnor än så.

Anonym sa...

Jonas Sjöstedt KOMMER tillbaka till Sverige. Han räknar med att vara med till riksdagsvalet år 2010. Jag såg honom själv på plats på vänsterpartiets EU valvaka så det så!