Politiken

Bild 8
Norrtälje kommun skall vara möjligheternas kommun. Varje barn har rätt till en bra start. Oavsett bakgrund ska alla ha möjlighet att växa upp och ta sitt ansvar. Invånarna i vår kommun skall känna sig trygga att ta nya språng och möta nya utmaningar i livet. Det gör vår kommun stark. 
 

Idag händer något annat. Norrtälje kommun är visst en bra kommun att bo, leva och verka i, men fler och fler möts av stängda dörrar missade chanser. Ungdomsarbetslösheten är bland den högsta i länet. Barn och elever får inte möjligheterna att vinna nya kunskaper i skolan. Klyftorna mellan invånarna i vår kommun ökar.Vi vill vända utvecklingen och ändra färdriktningen. 
Vi vill investera i klimatsmarta lösningar, infrastruktur, bostäder, och utbildning. Vi vill höja kvaliteten i sjukvården och skolan. Det är smartare att lösa problemen tillsammans än att ställa yngre mot äldre, sjuka mot friska, män mot kvinnor och arbetslösa mot dem som har jobb. Norrtälje kommun tjänar på rättvisa. Den 19 september är det val och då avgör DU hur vår kommuns framtid skall vara. Ska klyftorna minska eller fortsätta öka. 

Tillsammans kan vi göra vår kommun till en möjligheternas kommun, vill DU vara med ?