måndag, oktober 14, 2013

Blir stridshingsten valack hösten 2014

Fredrik Reinfeldt har haft den goda smaken att utnämna sig själv till stridshingst för att lyfta sig när opinionen sviktar. Enligt honom själv kan han få människor som röstade på Vänsterpartiet i förra valet att rösta på M om de upplever att vi säger rätt saker som för Sverige framåt. Det är härligt med människor som har självförtroende, vill nämna att lite verklighetsförankring är inget någon dött av.

Dagens publicerade opinionsmätning understryker det faktum att stridshingsten riskerar att bli valack efter valet nästa höst.  Enligt Wikipedia betyder Valack en hingst som kastrerats genom att dess testiklar och bitestiklar tagits bort för att den ska bli lugnare, vänligare och tystare och därmed mer anpassad som arbetshäst. Kanske kan passa nu när Moderaterna officiellt utnämnt sig själva till Sveriges arbetarparti.

En person vars yrke är att kastrera hästar kallas valackare och jag kan se att knappt 57 procent i Metros undersökning svarar att Stefan Löfven kommer bli statsminister efter nästa val, medan 39 procent fortfarande tror på Reinfeldt. Ibland så snubblar man i politiken över uttrycket ”en häst till partiledare ”och nu kan jag konstatera att Moderaterna har en, han är dessutom självutnämnd.  

Kristian Krassman, S 

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Inga kommentarer: