fredag, november 08, 2013

Besked från S i regringsfrågan!

I dag lämnar socialdemokraternas Stefan Löfven och Carin Jämtin tre tydliga besked i DN gällande regeringsfrågan. En fråga som flitigt ställts från den borgerliga regeringen och en uppsjö av borgerliga ledarskribenter. Löfven och Jämtin har tidigare meddelat att man i god tid innan valet kommer lämna besked, och detta är beskedet:

1. Vi socialdemokrater går till val själva med ett socialdemokratiskt valmanifest, som tydliggör våra prioriteringar kring att skapa fler jobb, vända utvecklingen i skolan och stärka välfärden.

2. Vid en kommande valseger siktar vi på att bilda en socialdemokratiskt ledd regering som tar tag i Sveriges framtidsutmaningar med ökad global konkurrens, en växande demografisk utmaning och en betydande klimatutmaning som kräver snabb omställning.

3. Vi är beredda att ta ansvar för Sverige – även i ett svårt parlamentariskt läge.
Därför är vi beredda att samarbeta över blockgränsen.

Löfven och Jämtin skriver att Miljöpartiet en naturlig samarbetspartner framöver. Men att vi även har en del gemensamt med Vänsterpartiet, Folkpartiet och Centerpartiet, och vet att de kan ta ansvar när det behövs. Det enda parti vi helt utesluter från alla former av samarbete är Sverigedemokraterna. Frågan är nu om Reinfeldt kommer utlova mer av samma eller om även han, eller något annat borgerligt parti, är villigt att ta ansvar för Sverige och söka samarbete över blockgränserna. 

Kristian Krassman, S

Nymedia på detta: 
Peter Högberg / Ulf Bjereld / Röda Berget /

Inga kommentarer: