fredag, januari 05, 2007

In Your Face Ulla Hamliton.....

Klimatförändringrna på vår lilla planet är det nog ingen som har missat vid det här laget. Blåsippor och massuppsägningar från vinteranläggningarna står som spön i backen. Vi kan nu läsa att sommaren 2007 rikserar att bli den varmaste sedan mätningarna påbörjades för 150 år sedan, pågrund av klimaförändrigarna signerade Homo Sapiens. Nu när kloka apan äntligen börjar komma till insikt med vad den gör med sin planet så är det ändå en del politiker på toppnivå som vägrar inse fakta. Vi kan ju börja med att konstatera att Den borgerliga regeringen ger besked om att utsläppen av växthusgaser ska sänkas med 30%. Bra jobbat regeringen Reinfeldt, det är nämligen samma mål som den tidigare socialdemokratiska regeringen satt upp.

Helt okej ställe som vi bör bevara tycker In Your Face.

Alliansen för makt har knappast något som kan kallas miljöpolitik. För att citera Ulla Hamilton som är Miljö och fastighetsborgarråd, detta är saxat ur DN Stockholm den 17/11.

*Nu ska det skrivas ett nytt miljöprogram.

- Det ska inte stå att allt är jätteviktigt och att det ska göras jättemycket i alla miljöfrågor i vårt program, säger Ulla Hamilton som - nästan - lovar att programmet ska hinnas klubbas igenom före nästa val i september 2010.
* Om miljön i vissa sammanhang var överordnad allt annat under den rödgröna majoriteten blir det nu så att tillväxten går före miljön.

- Eller i alla fall hand i hand. Tillväxt är en förutsättning för god miljö och vi har en plattform där vi satsar på jobb, bostadsbyggande och företagsamhet. Då kan vi inte driva en miljöpolitik som tycker att tillväxt är fult, säger Ulla Hamilton.

Vilken underbar syn på miljöfrågor va? Att påstå att tillväxt är en förutsättning för god miljö är ett synsätt som bidrar till att vi ännu fortare förbrukar de resurserna som finns på vår planet. Det fina blir ju när man sedan läser hur mycket nettobudgeten för miljöförvaltningen skall kapas´i Stockholm. Man skall minska från 111 miljoner i år till 82 miljoner nästa år. År 2008 ska nettokostnaderna ned till 57 miljoner. Märkligt att man skall minska anslaget med nästan hälften på två år när man nu har så god tillväxt, jag som trodde tillväxt var var en förutsättning för god miljö………..det har ju i alla fall Ulla Hamilton sagt.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Unknown sa...

Nej, men verkligen- instämmer! Skäms på sig Ulla Hamilton! Hur kan människan ha missat att tillväxt inte kan existera utan satsningar på miljön? Bakläxa! De s k ekosystemtjänster (gratistjänster som vår planet tillgodoser oss med, t ex pollinering och rening av vatten) behöver investeras i för att en hållbar utveckling inte enbart skall vara ett slitet 80-talskoncept. Vår ekonomi bygger bl a på ekosystemtjänster och naturresurser och jag vill därför se ett Stockholms stad där tillgångarna kommer med Christer Fuglesång (från rymden)- och inte via kloka investeringar.

Anonym sa...

Det är dessutom kommande generationers framtid man offrar för det ideologiska exemplets skull... Oförsvarbart, Ulla Hamilton!