onsdag, januari 10, 2007

Can’t live with them can’t live without them

I arbete med att analysera vårt Socialdemokratiska fiasko i riksdagsvalet så dyker allt som oftast synpunkter på medias rapportering upp. Vi Socialdemokrater har väl aldrig haft något övertag i media gällander ägande och innehåll så detta med att vi inte skulle ha media på ”vår sida” är ju inget nytt. På DN debatt idag presenterar medieprofessor Kent Asp en undersökningen som genomförts av Institutionen för journalistik och masskommunikation vid Göteborgs universitet.

I undersökningen konstaterar man att den negativa mediebilden klart har påverkat socialdemokraternas stöd i opinionen och det finns anledning att ifrågasätta om den borgerliga alliansen egentligen haft så stor framgång i medierna.

Oavsett hur starkt mediebilden påverkade våra opinionssiffror så är det klart att rapporteringen kring regeringen Persson och socialdemokraterna under drygt ett och halvt år före valet 2006 varit mycket negativ. Om nu media beskrivit verkligheten eller om verkligheten har blivit det dom beskriver kan man fundera på.

Beskriver verklighetetn eller ???

Vi kan bara konstatera att vi Socialdemokrater måste ha ett förhållningssätt, en politik och ett budskap som kan tränger genom media och visar människor att vi är närvarande. Att vi ser orättvisorna i samhället och att vi inte tror på en värld där människor ställs mot varandra och där vissa grupper av människor lämnas i sticket.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: