torsdag, juli 03, 2008

Chock Doktrinen av Naomi Klein

Fick boken i födelsedagsprsent av sweetest men har inte hunnit öppna den ännu. Hittade denna film som relaterar till boken på YouTube, måste läsa den på semestern i alla fall.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Öppna ögonen en aning..

"I december arrangerade Timbro en demaskering av Naomi Kleins "Chockdoktrinen", där Johan Norberg och Boris Benulic båda belyste varför Klein ljuger ihop källor och har fel i sina påståenden. Över 1.500 personer har nu sett filmen från arrangemanget, ett arrangemang som i sig lockade över 260 personer en iskall kväll i december."

http://www.timbro.se/text.aspx?id=212

Man måste inte läsa samma skräp som inspirerar Chavez och Mugabe..

Är ni såssar så enögda?

Krassman sa...

Lobo: Att du tycker att alla sossar är enögda just för att jag skall läsa boken av Naomi Klein vittnar nog mer om dina fördommar och enögdhet. Naomis bok No Logo har sålt 65.000 ex i Sverige och vi får väl se hur många av Chock Doktrinen som säljs. Troligtvis ett antal fler än Timbros fantastiska evenemang. Har du själv läst boken eller väljer du helt onyanserat att luta dig år Timbro och denn sanningen. Du vet väl vad en tankesmedja har för syfte med sin verksamhet eller?

Man måste inte lyssna på samma skräp som inspirerar Reinfedlt och Schlingmann. När jag läst boken och sett din lilla film så kan vi ju tala om vem som borde öppna ögonen eller vad tycker du Lobo?

Anonym sa...

Varför läsa falsarier och propaganda med en så öppet vänsterprägel när jag inte tror på det?

Det finns så mycket bra litteratur som ger mig så otroligt mycket mer..

Krassman sa...

Lobo: I så fall blir det inte någon fortsatt debatt. Jag är villig att ta din uppmaning till att se Timbros lilla science fiction men du verkar inte vara villig till någon motprestation. Öppna ögonrn Lobo, eller törs du inte?

Anonym sa...

Hmm. Naomi Klein är förvisso en säljande författare men även en opportunist av guds nåde. Hon (och hennes stab av medarbetare) vet exakt vilka knappar man skall trycka på för att få alla vänsterintelektuella som hatar USA av ren princip att öppna pluskan. Friskt att det finns de som försöker se bakom det hela och frågar sig "vad är hennes motiv och mål?". Källkritik, en sund skeptisism är aldig fel - oavsett var den kommer ifrån.

Klein har många intressanta och skrämmande saker att säga men på samma sätt som t.ex med Michael Moore känner jag att vi här i Sverige ibland lite väl enkelt sväljer hennes "doktrin".

Krassman sa...

Peo: Bra synpunkter, kritiskt granskande och källor skall kollas oavsett författare från höger, vänster eller extrem centern. Ha det bra i hängmattan.

Lennart Nilsson sa...

Jag läste den i hängmattan i somras (tyvärr redan tillbaks på jobbet nu).
Jag måste säga att jag tycker att den var rätt så dålig. Hon blandar ihop allt möjligt som inte har med varandra att göra och förvränger fakta så det visslar. Det känns som en ny Noam Chomsky och Michael Morre, bara man hackar på USA och globaliseringen så hamnat på bestsellerlistan. Det finns många andra som kritiserar t.ex. IMF på ett betydligt mer intelligent sätt, t.ex. Josep Stieglitz (som tyvärr Naomi Klein missbrukar grovt).