fredag, juli 18, 2008

The never ending story i Täby

Den borgerliga privatiseringshetsen i Täby har fått nya problem. Det började med att privatiseringen av Tibble gymnasiet och Skarpängsskolan fick ”juridiska problem” som det moderata kommunalrådet uttryckte det. Stadskontoret meddelade nämligen att eftersom man inte låtit försäljningen av skolan gått ut på anbud så stred det mot EU rätten och mot principen att kommuner måste följa god ekonomisk sed och inte REA ut offentlig verksamhet.

Nu kommer nästa kalldusch för dessa ideologiska utförsäljningar. Lärarförbundet kräver nämligen 400.000 kronor i skadestånd av kommunen för brott mot medbestämmandelagen. Detta eftersom Täby kommun struntade i facket och de anställda när de ville ta över driften av Tibble gymnasium och Skarpängsskolan. - Vi tycker att det är viktigt att alla kommuner följer den lag som finns, annars kan man ifrågasätta om det verkligen finns något medbestämmande för anställda, säger Ann-Charlotte Eriksson som är vice ordförande i Lärarförbundet. Det moderata kommunalrådet Leif Gripestam verkade dock inte bekymrad och ser detta mer som ett politiskt inlägg. - Det är uppenbart att vi har följt lagen om medbestämmande eftersom vi ju haft förhandlingar med facket. De har fått vara med men de är missnöjda med besluten. De har varit moståndare till många beslut i Täby kommun och man får väl se det som ett politiskt inlägg, säger han.

Oavsett hur detta nu slutar så kan vi ju bara konstatera att de borgerliga utförsäljningarna som sker runt i vissa kommuner är långt från genomtänkta och skall genomföras med principen heller än bra. Att förvalta det som är betalt med våra skatter kommer långt ner på prioriterningslistan och att det skall vara i privat drift hamnar. Oansvarigt och omodernt precis som konservativ politik brukar vara.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: