onsdag, juni 15, 2011

Reinfeldt gav inte ens Åkesson en match

Då har dagens partiledardebatt avslutats och inte helt oväntat så har fokus i debatten handlat om att detta var Reinfeldts första möte med Juholt. Visst så finns det många saker i debatten som är intressanta men det som slog mig hårdast var de tydliga skillnaderna som finns mellan den regerande mästaren, Reinfeldt och hans titelutmanare, Juholt.


Den regerande mästaren, som efter sötbrödsdagar och sena kvällar, försöker hålla garden. Hur denna tidigare knockout-kung förvandlats till en trött slugger som försöker vinna matchen på poäng genom att hänvisa till gamla segrar. Hans främsta kombination i ringen idag var av trött rak höger, som bestod av att hänvisar till att titelutmanaren inte har några egna slag att slå. Följt av en svag högerkrok som handlade om att titelutmanaren inte hade något regeringsalternativ. Vilket avslutades med en felplacerad uppercut om att titelutmanaren bara vill ha bidrag.

Den regerande mästaren (läs Reinfeldt) var i så dålig form att han inte ens kunde ge nykomlingen i den bruna shortsen en rejäl omgång i mästarens egna slagväxling (replikskifte). Fel fokus och upprepningar av gamla segrar duckade ynglingen i brunt lätt undan för och gav istället ett genmäle av ett antal kombinationer som till och med undertecknad förbluffades av. Titelutmanaren (läs Juholt) hade ett bra fotarbete och levererade idel egna vänsterkombinationer som blottade den regerande mästarens usla försvar.

Titelutmanaren krävde högra politiska ambitioner kring barnfattigdomen, de nya jobben, klimatsmarta lösningar, skola och utbildning och goda arbetsvillkor. Satsningar på utbildning går först för titelförsvararen, mot den regerande mästarens kontinuerliga skattesänkningar. Man vinner inte nya fighter på gamla segrar och när det gäller dagens partiledardebatt så är det tveklöst att Göran Persson tidigare utmanare, nu är Göran Persson.

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2 / SvD3 / DN / DN2 / DN3 / DN4 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 /Expressen / Expressen2 /Expressen3 /

Nymedia på detta:
Peter Högberg / Jinge / Johan Westerholm / Thomas Böhlmark / Johan Hulterberg / Röda Malmö / Anybody´s place / Örfilar & gladsparkar / Kent Persson / Martin Moberg / Havets blogg / Roger Jönsson / Tokmoderaten /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

PeO sa...

För att fortsätta på sportanalogins trötta och utnötta spår: "Såg vi samma macth?". Man ser vad man vill se. Man hör vad man vill höra. Det återstår många ronder och långa träningsperioder och serielunk i korpen innan det är dags för titlemacth. Om den går i nån av storstäderna lär lantisen med snorbroms som utmanar The Champ få det tufft. Undrar om han står alla 15 ronderna? Håller hans anaonyma rookie till sekond måttet? Ställer hans sparringpartner "Loser Lasse" upp? Är dom där två nya ungtupparna i grönt ett hot eller ett löfte? Spännnade fortsättning följer...

Mårten sa...

Alliansen har inte annat att komma med än skattesänkningar och hårdare-tag-politik, som alltid i bästa högerpopulistiska anda. Folk röstade på alliansen för att de var missnöjda med Göran Persson och hans regering. Det har skapat ett tomrum där högern kunnat härja fritt. Om Socialdemokraterna ska återfå förtroendet så måste man främst få rätsida på det egna partiet, vilket nog inte blir så lätt, men gör man det så lär det bli en lätt match nästa val.