tisdag, januari 03, 2012

Vad gör Borg till rockstjärna?

Anders Borg slår återigen ett rekord, i Aftonbladet/Sifos mätning på minstrars förtroende har ingen minister tidigare fått högre betyg av svenska folket under de sexton år mätningen gjorts. Sammanfattat kan man skriva att aldrig har någonsin gjort så lite som uppskattats så mycket. Det skall bli intressat att se på listans utveckling när Moderaterna fattar mod till sig och byter ut Fredrik Reinfeldt mot den uppenbert mycket mer karismatiske och tilltalande Anders Borg.


En annan sak som slår mig är gränssnittet på dagens mätning, den får mig att tänka på hitlistorna som snart publiceras lika ofta. Att nu se en minister med rockstjärnestatus är glädjande och jag vill naturligtvis gratulera Borg till detta. Men sett till att återigen toppa listan måste man ändå fråga sig vilka hits som gjort Borg till #1. Är det de massiva skattesäkningarna som han genomfört som skänker förtroende eller finns det andra förklaringar.

Är det att han visat "ansvar" och sågat ner jobbskatteavdraget till sänkt restaurangmoms som skänker stjärnglans? Är det hästsvansen i sammanträdensrummen i Bryssel som skänker honom detta folkliga förtroendet eller är det DN:s tidigare mysreportage som gör det? Vad jag vet så är det att man säljer och är bra live som ger de riktiga stjärnor status. Visst så säljer Anders Borg våra gemensamt ägda tillgångar, men så bra live tycker jag inte att han är. Men å andra sidan så är han möjligtvis bättre än Reinfeldt när det kommer till detta.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / SvDDN /

Nymedia på detta:
Mikael Andersson / DHE / Kildén&Åsman / Martin Moberg / Jinge  /

Krassman / In Your Face

4 kommentarer:

Peo sa...

Är du avundsjuk eller? Låter lite så. Haha. Borg ser väl ut som en rockstjärna jmf med många andra "gubbiga" politiker - ingen nämnd och ingen glömd. T.ex är det svårt att tro att Håkan Juholt faktiskt är 17 år yngre än David Bowie...

Krassman sa...

@Peo: Tänkte faktikst skriva det, men är glad att det framgick så trydligt ändå ;). Du har säkert inte hört talas om ZZ-Top förmodar jag? Skäggiga, allihopa utom han som heter Beard...

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Skiter fullständigt i alla dessa opinionsmätningar. Det är bara en affärsidé! Kommer ihåg när Göran P och Gudrun gick på samma sida om gatan och börsen gick ner.

PeO sa...

Så Gudrun gick på gatan med (för?) Göran Persson? Det får ju Geijer-affären att blekna ;-)

Håller med om att dessa mätningar är konstiga och i vissa avseenden ett otyg men - dom läses, skrives om och kanske rent av påverkar så att inte bry sig håller inte riktigt.

Frank Beard i ZZ Top - en hjälte!