måndag, juni 04, 2012

Fråga o(m) svaren!

I dag så presenterads även den stora SCB undersökningen gällande väljarsympatierna. Inte helt oväntat får vi Socialdemokrater ett ökat förtroende från väljarkåren och återhämtar oss ordentligt sedan den förra mätningen som gjordes i november 2011. Läget var då smått kaotiskt och höjningen från den mätningen är hela 9,6 procentenheter. Det förpliktar att nu fortsätta med det återtåg som vi Socialdemokrater påbörjat in i väjarnas medvetande.  


Den borgerliga regeringen tappar i undersökning och landets minst uppskattade parti, Kristdemokraterna, ser sig ännu under fyraprocentsspärren. Även Centerpartiet kryper sakta nedåt mot spärren och noteras i denna mätning på 4,7 procent. Nå väl, detta är bara en ögonblicksbild och det är inte val i dag, även om det hade varit önskvärt. Nu krävs det av alla partier som önskar väljarnas förtroende att kavla upp ärmarna och visa sig relevant för framtiden.

En som gärna avkräver Socialdemokrater på detaljerade svar är Moderaternas partisekreterare. Tidigare var det Sofia Arkelsten och nu är det Kent Persson. Medan hans eget parti gömt sig i arbetsgrupper så avkrävs oppositionens största parti på svaren för framtidens Sverige. Deras egna slutsatser och förslag ska vara klara till Moderaternas partistämma hösten 2013, och ska då utgöra utgångspunkter för den politik som de tillsammans med de övriga inom Alliansen ska möta väljarna med 2014.


Kent vet detta mycket väl, och därför så är det viktigaste uppdraget han har att lägga fokus på oppositionen.  Detta istället för att det partiet som är det mest inflytelserika och som sitter med det faktiska ansvaret för landets utveckling, nämligen Moderaterna, skall leverera svaren på hur de själv hade tänkt komma till rätta med massarbetslösheten, klimatfrågan, energipolitiken och skolan. ”Fråga någon annan” kommer vara Moderaternas slogan fram till hösten 2013, sen kanske vi får se vilka svar de har på de problem som vårt land brottas med dagligen. Ansvar för Sverige…jo jag tackar jag.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2DN / SvDDN2SvD2Expressen / SvD3 / SvD4 / Expressen2 /

Nymedia på detta:
Roggansblogg / Jinge / Monica Green / Ristningar / Annarkia / DHE / Martin Moberg /  Jämlikhetsanden / Röda Berget / Peter Högberg /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

PeO sa...

Intressanta siffror och skrämmande på samma gång med tanke på SDs relativa framgångar. Och som så många påpekat är det ett tydligt mitt emellan valen resultat. Att S har såna framgångar är ju inget konstigt då man fortfarande surfar på en "efter Juholtarns katastrof" våg. Lättnad i och med att vi har gått tillbaka till en vanlig hederlig sosse i ledningen. Dock en som inte säger ett enda knyst och därmed skapr förhoppningar hos valmannakåren. Förhoppningar som kommer att i mångt och mycket komma på skam när han väl börjar tala och det kommer att visa sig att det är samma gamla skåpmat som S förlorat valen på de senaste gångerna. Som vi konstaterat förr - det är inte samma värld dom när Niveaburken kastade in handuken för ett antal år sedan. Eller kan det vrar så att Löfven är rädd för att träda fram och avslöja Kejsarens Nya Kläder?

Jeppe sa...

Godt indlæg. Situationen er meget ens her i Danmark, hvor den røde fløj kontinuerligt går tilbage, mens Venstre oplever stor fremgang.

Mvh.
Taylor Finance