måndag, september 16, 2013

13 000 jobb, really?


Alliansen med moderaterna i spetsen trycker på pausknappen och genomför det tidigare planerade femte jobbskatteavdraget. Samma gamla slitna argument som tidigare återanvänds och detta femte avdrag skall ge 13 000 nya jobb. Sett till de tidigare och hur många jobb de gett så är dessa nya jobb en siffra som vi bör ta med en nypa salt, för att underdriva.

Inte ens nationens främsta ekonomer och forskare på området kan peka på hur många jobb som de fyra tidigare avdragen gett. Lyssnar man på hjärnorna bakom Alliansens politik så låter det annorlunda. Reinfeldt meddelar under pågående presskonferens följande: – De flesta bedömare är ense om att det här är den kanske mest jobbskapande åtgärden. Jag skulle aldrig kalla honom för lögnare, men jag vet att han inte talar sanning.

Landet har en av Europas bästa ekonomier, trots detta så rasar resultaten i skolorna, larmen inom sjukvården avlöser varandra, det råder massarbetslöshet och bland våra unga är arbetslösheten är skyhög. Med nästa veckas budgetförslag har regeringen Reinfeldt kommit upp i årliga skattesänkningar på 140 miljarder kronor netto sedan 2007. Lägg till de som genomförs av den borgerliga majoriteten i kommunen så har ni förklaringen till varför det ser ut som det gör.

Valet 2014 kommer handla om två saker, satsningar på jobb och skola eller skattesänkningar. Vilken tur att det är du som bestämmer!

Kristian Krassman, S

Gammelmedia på detta: 
SVD / DN / Aftonbladet / SR /

Nymedia på detta:

Inga kommentarer: