måndag, november 20, 2006

Fuck you, you fucking fucker.


Coca-Cola och ordet "fuck" är solklart de två största exportvarorna från USA säger dokumentärfilmaren Steve Anderson. Hans film f#ck kommer visas på Stockholm Filmfestival och undertecknad kommer under alla omständigheter att se denna rulle.

Det finns inget annat ord som kan användas på så många vis, som ett verb, ett adjektiv, ett utropstecken. Säger man "fuck you, you fucking fucker" fattar folk vad man menar, över hela världen säger Steve. I filmen så kommer kända profiler så som Alanis Morissette, Drew Carey och Ice-T synas och höras.

Känner att Steve har en poäng i detta med ordet som en exportvara. Undertecknad och vänner till undertecknad vittnar om att ordet har smugit sig in i vardagen och när man hör yngre förmågor tala så kan man konstatera att ordet är här för att stanna. En fråga som man kan ställa sig är varför ytterligare en freedom om speech film nu gör entré.

Steve menar att det är republikanerna och Gorge Bush förtjänst. Den konservativa kristna högern har haft fest när det gäller att begränsa yttrandefriheten. Vi får väl se hur det går här i landet Falukorv nu när Göran Hägglund för den kristna högern skall forma familjepolitiken.

Svenska filmer som kommer att göra revolt mot samhället och överheten kommer typ heta något i stil med Jag är bäst, snygg är jag oxå och Sosse är väl de som kan ge Jante lagen, Luther och Hägglund en match.

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Anonym sa...

Själv anser jag att det finns alldeles för få av oss ödmjuka genier kvar, trist!

Anonym sa...

Fuckface är också en klassiker, fuckface.

Anonym sa...

Har du hört Adam Sandlers: "How to use the word fuck"? Den är riktigt bra och benar verkligen upp det där med "the versatility of the word fuck" ;) Hur kul som helst!

Claes Nordmark sa...

Shut your fucking face unclefucker!

Krassman sa...

Claes/Lisa: Ni tar båda upp två bra låtar med ett intressant innehåll. Måste säga att ni är mycket musikaliskt belevade....typ.

Anonym sa...

Haha.. bevandrade i den alternativa musikdjungeln kanske ;)

Claes Nordmark sa...

South Park rockar. Och så tycker jag att du påminner väldigt mycket om kidsens lärare Mr.Garrison.

Unknown sa...

I landet Falukorv, som du så fint benämner det, finns någonting som heter mångfald. Det kan vara allt från falukorv med kokta eller stuvade makaroner. Min poäng är att trots denna fantastiska variation verkar språket vara påväg rakt utför, likt Fuglesangs desperata försöka att entra rymden. Fram för Färöarnas förslag att göra svenskan till de nordiska ländernas gemensamma språk. På detta sätt kanske vi kan rädda våra egna vackra könsord...

Krassman sa...

Claes: Akta dig du så att inte Mr.Hat blir arg på dig på nästa lextion.

Martina: Så rätt så. Tror jag träffade en skitig tå när jag tog upp detta. Min kompis Lars hade detta pekpåkade när han läste dagens inlägg.

2002 var vi på SSU:s valläger i Halmstad. Vi hade flera besökare från Vitryssland med oss och en av tjejerna frågade Lars "Whay do you and Kristian say fuck som mutch"...i rest my case.

Claes Nordmark sa...

Mr.Hat is only a projection of your gay-self... ;-)

Å andra sidan är du även rätt lik Mr.Mackey. Mmmkay.