onsdag, november 29, 2006

In Your Face, Jan Björklund......

Igår var det dags att ägna sig åt kommunpolitiken igen.
Sitter som vice ordförande i Utbildningsnämnden där vi sysslar med gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Inför kommande år har vi 263 miljoner av våra kära kommuninnevånares skattemedel att förvalta. Det var mycket suckar under gårdagens möte, och då inte bara från oss Socialdemokrater i opposition utan även från den borgerliga majoriteten. Orsaken till detta är en viss Jan Björklund.

Vi kunde under gårdagens möte konstatera att trots att försvaret lade ner regemente mitt i byn år -00 så har vi nu ett nytt begynnande under uppbyggnad, vår gymnasieskola that is. Jan Björklund har utifrån sin position på folkpartiets yttersta högerkant nu förstått hur man skall kunna återgå till ett auktoritärt totalförsvar ano.1970.

Björklund har sedan han intagit utbildningsdepartementet kommit med en rad åtgärder och funderingar som skickar signaler om att vi med raska kliv (i marsch takt) är på väg tillbaka till klyftor och motsättningar i samhället som försvann för ett halvt sekel sedan. Minskat statlig stöd till vuxenutbildningar, förbud mot styrelser med elevmajoritet och förbund att anställa lärare utan behörighet. Äntligen har vi nu en person som kan personifiera förbudsliberalismen och dess devis – Människans frihet och frigörelse, genom förbud och lagstiftning.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, major Björklund är nog inte det blankaste besticket i den borgerliga kökslådan. Nån sa till mig att Jan Björklund är vår "enkla biljett" till regeringsmakten 2010, och smålog... jag kunde inte annat än dra en djup suck - för fyra mörka år med en politiskt ansvarig som tycker elevdemokrati är lika galet som att "sätta patienterna i sjukhusstyrelsen" känns allt annat än muntert.

Anonym sa...

Hoppas din utbildningsengagamang är bredare o djupare än att bara göra politisk polemik, Krassman.

Nu har Nils Matsson lagt ut på sin blogg http://www.nilmatssonmoderat.blogspot.com en inbjudan till bred diskussion om lösningar. Hoppas du tar tid och lämna dina konkreta o kloka idéer där.

Krassman sa...

Gail: Kul att du är här och tittar ibland och du behöver inte vara orolig när det gäller mitt engagemang. Jag skall kolla Nils blogg men för övrigt så ger jag inte mycket för era politiskt breda diskussioner och lösningar. Kjell Jansson har ju sitt sätt att leda kommunen och tyvär så är inte breda diskussioner om lösningar hans paradgren. Se bara så här långt. Gösta Högberg, ersättningsnivåerna och den nya nämndsorganisationen. Ett perfekt exempel på avsaknad av breda diskussioner om lösningar. Polimik eller politik? That is the question....