fredag, januari 26, 2007

Stolt att vara Svensk, inte igår i alla fall….

Rapport Thailand IV.

Jag vet inte hur ofta ett Thai Airways plan blir försenat men vad jag vet om bolaget och vad jag hört från andra som jobbar inom branschen så är det inte vanligt i alla fall. Thai Airways personal var enormt besvärade av att vi kom iväg från Bangkoks flygplats en och en halv timma efter utsatt start. Anledningen till förseningen är så jävla pinsam men jag bra måste berätta det här på In Your Face. Claes Nordmark, min tidigare kollega och vän rapporterade om ett Svenskt störande och stötande ”element” på sin flygning från Wien, men detta tar priset. Det är inte varje dag man är stolt över att vara Svensk.


Planet hade naturligtvis gått på utsatt tid om det inte vore för de asfulla Svenska sällskapet som kaptenen var tvungen att kasta av planet. Sällskapet bestod av en familj med tre barn i tonåren. Pappan var så jävla full att han knappt kunde gå och när han inte var nöjd med platserna som de blev tilldelade av Thai Airways personal så slog det slint. Tydligen så hade denne överförfriskade trebarns far bokat Premium Class vilket innebär att man skall ha lite mer utrymme och lyx på sina platser. Dock föll det sig så att Thai Airways ger företräde till barnfamiljer och äldre vilket gör att Premium Class bokningar kan bli drabbade, vilket skedde denna januari natt. Den apfulla mannen började skälla på kvinnan i sällskapet och kallade henne jävla slyna som hade bokat fel biljetter, allt medan de tre barnen skämdes liven ur sig.

Thai Airways personalen försökte tala mannen tillrätta men efter 30 minuter så tröttnade även dom. Kaptenen blev tillkallad och han tog beslutet att sällskapet var en säkerhetsrisk och att dom skulle av planet. Eftersom deras bagage var ombord så var detta naturligtvis tvunget att packas om, sagt och gjort. En och en halv timma senare taxade flight TG 960 ut mot startbanan, med fem Svenskar mindre ombord. Stackars barnen i familjen, mina tankar gick till dom medan jag njöt av det fina Merlot vinet som Thai Airways bjöd på.
Gjorde helt rätt som slängde av det Svenska sällskapet tycker In Your Face
Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fyyy va pinsamt. Hoppas mamman och barnen åker själva på semester nästa gång ;-)En del ska verkligen inte dricka...

Jobbigt för er andra också som fick den redan långa restiden förlängd!

Vännen - välkommen hem! Ser fram emot att träffa en äckligt pigg, fräsch och solbränd Krassman nästa vecka :-)

Claes Nordmark sa...

Hörru Kippe, du kan ju för fan inte ens skilja på Portugal och Österrike...det var från Lissabon jag åkte och inte Wien!! ;-)

Och angående den avkastade svenska familjen måste det som du säger varit väldigt jobbigt för barnen. Själv passade du på att fira familjens farsas pinsamma beteende p.g.a. alkohol med att dricka alkohol? Makes sense... ;-)

Krassman sa...

Claes: Sorry killen men som du såg i inlägget som benämdes du som tidigare kollega och vän, med andra ord så är jag inte så noga med sådant som gäller dig. På tal om det, vad önskar du dig till din 30 års dag ??

Claes Nordmark sa...

Att du rakar dig, tar på dig kostym och slips och kommer dit!