lördag, juli 26, 2008

Vårdnadsbidraget suger

Intresset för det borgerliga vårdnadsbidraget är lågt i Stockholms området. Inte ens brist på förskoleplatser får familjer att söka de 3000 kronor som man kan få i bidrag. I de kommuner där man har hunnit genomföra reformen så har intresset varit minst sagt svalt och någon anstormning till hösten ses inte. I Stockholm så har hittills bara 75 ansökningar om vårdnadsbidrag kommit in till sju av Stockholms totalt 14 stadsdelsförvaltningar. Inte ens på Södermalm med sina 114.000 invånare där det har varit svårt för många att hitta närbelägna förskoleplatser så väljer föräldrarna vårdnadsbidraget. Vi har fått in elva ansökningar för allt från en månad till 15 månader, säger Carina Dahlbäck som är köhandläggare på Södermalm. Vårdnadsbidraget som bevislingen är ett är ett svek mot jobblinjen och en reform som kommer att drabba kvinnors ställning på arbetsmarknaden får med andra ord tummen ner av kloka moderna familjer.

Krassman, In Your Face

13 kommentarer:

Nils(s)on sa...

Vårdnadsbidraget - ytterligare ett exempel på förnuftsvidrig politik från Alliansen! Listan med all denna omdömeslösa politik (nu tyvärr också ofta genomförd) kan göras LÅNG!

Anonym sa...

Du borde nog kanske ta och skriva ut en referens när du snor en text rakt av. Detta är inte för privat bruk...

Krassman sa...

Anonym: Visst skall man göra det anonym. Prova och läs min text igen så förstår du varför jag inte uppger källan.

Anonym sa...

Men dom har fått välja själva, helt fritt! Och sparat massor av pengar åt samhället på köpet istället för den svindyra dagisplats dom annars skulle ha haft.

Det här är essensen av socialism. Tvinga in folk i EN enda fålla, påtvingad av ideologiska skäl, kosta vad det kosta vill..

Sossar står för ofrihet och bidrag.
Ett ofritt, kallt och fördummat samhälle lett av en blind såsse-elit!

Anonym sa...

Hellre "ofri", mätt och ha en rimlig arbetstid i ett "såssesamhälle" en vara "fri", hungrig och tvingas jobba dygnet runt som lågbetald "entreprenör" i ett liberalt...

Anonym sa...

Jaaa Nicklas!

För det är ju i den "fria" väst-världen alla hungriga finns, eller?!

På vilken enda punkt kan Sverige stoltsera med ett "bättre" samhälle än hela övriga väst? (Jag menar inte kritiskt utan "reellt", på riktigt, verkligen bättre friare, inte självgott..)

Distans?

Anonym sa...

Nicklas! Vad vet du om ofrihet och dess fördelar?

Vidrig kommentar av en otroligt naiv och godtrogen elitmänniska!

Fy f-n..

Krassman sa...

Spiff: Väja själva! Dom har redan valt idag att inte använda någon barnomsorg alls, varför skall de nu får betalt för detta förstår jag inte? Är det det du kallar valfrihet eller? Hur menar du att en dagisplats är svindyr?

Din essans av vad socialism är lika felaktig som vanligt när du brukar dra dina fördomsfulla och helt onyanserade inlägg.

Anonym sa...

Det s politiker misslyckas med är ju att visa på hur det fungerar i kontexten Sverige (sedan gammalt)=
1000 enheter ekonomi innan och vi idag har 1 milj och i framtiden 10 milj etc
Hur?
Resultatbaserad lön som driver utvecklingen
Sen sätter man ju (per automatik) en gräns för resten (kollektivavtal eller minimilön)
Kakan är stor nog så blir det ju lättare att sätta en bra och schysst och rimlig gräns

Dan ska ju nu har mer skattetryck än Sverige.
Utgifter?
Försäkrings- och sjukvårdssystemet?
Finns ju mkt där= överläkare 25% i sv (en del bra resultatbaserat men...)
Handel, sjöfart och resurser (mineraler, olja, naturgas etc)

Krassman sa...

Anonym: Om jag ens skall kunna försöka mig på att förstå ditt resonemang så behöver du nog utveckla dig lite. Förstår inte riktigt din slutsats. Har dock en synpunkt på det du skrivit så här långt (som jag förstår.

Din beskrivning av att kollektivavtal skulle sätta ett tak på lönesättningen är helt fel. Alla kollektivavtal anger miniminivåer som skall följas. Därmed är alla minimilöner reglerade i våra kollektivavtal.

Anonym sa...

Oavsett politisk hemvist borde man inse att bidraget är fullständigt meningslöst. För de som har råd att avstå från en inkomst för att mamman(i de allra flesta fallen) ska vara hemma med barnet, utgör 3000 kr ingen avgörande skillnad. De skulle valt att vara hemma i alla fall. Dessa tackar och tar emot, om de öht anstränger sig att skicka in ansökan. Och med facit på hand så torde dessutom administrationen av bidraget överstiga ersättningarna. Absurt! När sedan m och kd och vilka partier det nu är som står bakom detta, utmålar sig själva till hjältar(valfrihet, man får vara hemma med sitt barn o s v) blir det ju bara löjligt. De målar upp en bild av att detta är valfrihet för alla. Fast så inte är fallet. M:s strategi är ju att få den egoistiska politiken att verka vara något för gemene man/kvinna. Något de i mångt och mycket har lyckats med.

Anonym sa...

Den här senaste anonym heter för övrigt "Johnny" och är ej att förväxla med tidigare anonyma kommentarer.

Krassman sa...

Anonym som heter Johnny: Word killen, där slog du verkligen huvudet på spiken. För varje kvinna som "väljer" vårdnadsbidraget så väljer hon även för alla andra kvinnor som finns på arbetsmarknaden. Reformen försvagar alla kvinnors arbetsmarknad och deras möjligheter.