tisdag, maj 08, 2012

Galet....

Nog för att de enskilda fallen kan vara svåra och omöjliga att ge sig i kast med när det gäller de bedömningar som görs, men i det här fallet så verkar onekligen något vara fel. Det här fallet gäller Michael Karlsson, 46, som fick ena benet amputerat efter en trafikolycka. Själva upprinnelsen är att Michael ansökt om bilstöd på 60 000 kronor som ska ges till dem med bestående men från Försäkringskassan, i deras bedömning har man hamnat i att denna amputation inte är en bestående skada.

- En amputation är självklart bestående, men det finns olika parametrar över hur man efter läkning och rehabilitering kan förflytta sig, meddelar Försäkringskassan till Västerbottens-Kuriren. Självklart så måste man väl ta hänsyn till olika parametrar i dessa bedömningar men i detta fall tycker jag det lutar åt att man vara lite väl byråkratisk. Tänker närmast på de skadade Afghanistan-veteranerna som inte fick hela sin sjukersättning utbetald som liknelse.

Nåja, vi får väl se vad som händer med Michaels bilersättning men orsaken till tolkningarna är lagstiftningen och ansvaret för den har politiken. Jag kan i alla fall bara konstatera att vi återigen ser ett exempel på att välfärdens förutsättningar för att stötta och hjälpa har förändrats till det sämre. Regeringen väntar på bättre tider, och Sverige väntar på en bättre regering.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet /  Expressen /

Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: